• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kada će biti otvoren MSU?

Izvor Tanjug

Nakon devet godina, beogradski Muzej savremene umetnosti trebalo bi da bude otvoren tokom 2017. godine.

Muzej Savremene umetnosti u Beogradu bice otvoren u 2017, nakon rekonstrukcije, rekao je Tanjugu Slobodan Nakarada v.d. direktora Muzeja.

Primetivši da je Muzej iz razlicitih razloga zatvoren vec skoro devet godina, Nakarada navodi da su sve muzejske zbirke deponovane u trezoru Narodne banke dok traje rekonstrukcija zgrade u Novom Beogradu.

"Muzej ima blizu osam hiljada artefakata. Naši kustosi i konzervatori ih obilaze redovno i mogu da kažem da su zbirke u sasvim dobrom stanju. Pri povratku u rekonstruiranu zgradu Muzeja savremene umetnosti, zbirke ce morati da se revidiraju,jer cemo morati da vodimo racuna da ni jedna slika ne bude zaražena", kazao je Nakarada.

On je naglasio da je muzej na cijem je celu prošao vrlo komplikovan period u kojem je bilo problema oko sprovodenja tendera za poslove rekonstrukcije.

"Te probleme smo konacno prevazišli. Tender za rekonstrukciju je završen, sredstva obezbedena. Muzej je od strane Vlade Srbije proglašen za kapitalnu investiciju. Koga zmija ujede plaši se i guštera, ali mogu sa sigurnošcu da potvrdim da cemo Muzej savremene umetnosti otvoriti 2017. godine", navodi Nakarada dodajici da datum zavisi od papirologije, a imajuci u vidu da su se od 2007. promenili izmedu ostalog i zakoni koji se ticu protivpožarne zaštite ili gradevinskih radova.

Takode, kako primecuje, zakon o javnim nabavkama tacno propisuje šta i na koji nacim možemo da radimo.

U tom smislu kaže da veruje da ce rekonstrukcija muzeja biti završena do juna 2017. godine, a plan je da do 20. oktobra te godine, kada se proslavlja Dan muzeja, stalna postavka bude u rekonstruisanoj zgradi.

"Ta stalna postavka bice spektakularna. Voleo bih kada bismo baš 20. oktobra otvorili Muzej savremene umetnosti za posetioce", kazao je Nakarada.

Dodaje da su u toku pregovori sa nekoliko vrhunskih umetnika u svetu cije bi izložbe mogle da ukrase otvaranje Muzeja savremene umetnosti.

"Necu da vam otkrijem o kojim umetnicima je rec. Nas svakako ceka obiman istraživacki rad o tome kako ce muzej funkcionisati u buducnosti imajuci u vidu nove sadržaje koje ce muzej dobiti sa svojom rekonstrukcijom. Racunamo da ce u muzeju postojati više scena koje ce morati paralelno da funkcionišu. Sve ozbiljne muzejske kuce su uredile svoje programe u narednih nekoliko godina, pa cemo videti", kazao je Nakarada.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE