• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za ove fudbalere nemate pojma gde igraju!

Izvor mondo.rs

Znate li gde sada igra Kleberson? Floran Maluda? Vilson Palasios? Ne? Jorgos Samaras? Pogledajte našu top-listu fudbalera na čije ste karijere pomalo i zaboravili. Gde su i šta rade nekadašnji veliki talenti. Ili veliki igrači?

Hiljade i hiljade transfera svakog leta, a neki se "pohvataju" tek na zimu kada usled povreda treneri odluče da ukažu šansu i onima koje su na konferencijama predstavljali rečima "radi se o velikom profesionalcu koji može da nam pomogne".

Takođe, tu su i oni fudbaleri koji "nema gde nisu igrali" i često im se gubi trag.

Baš njima smo se ovoga puta pozabavili: ovo je top lista fudbalera koji su dugo na velikoj sceni, ali su zbog godina, loših igara ili nekog drugog faktora, skrenuli sa tog puta i sada su u vrlo... diskutabilnim ligama i klubovima.

Svakako ne onima o kojima su sanjali ceo život.

Nekima je to način da "restartuju" karijere, a nekima da ih finiširaju...

Mi smo izdvojili ovih deset fudbalera, a vi nam pišite u komentarima koga se vi setite!



MIGEL PEREZ KVESTA - MIČU

Pojavio se "pravo niotkud" u Premijer ligi i za kratko vreme postao udarna "igla" Svonsija. Španski fudbaler ima tek 30 godina, ali nakon dobrog početka u dresu ekipe iz Velsa – sve kreće naopako po njega u karijeri koja je u "strmoglavom" padu.

Problemi sa povredama, loša pozajmica u Napoliju u kojoj je izgubio godinu dana, a potom povratak u Premijer ligu u kojoj već ima skupljih pojačanja i – opet je nepoželjan.

Odlučio se na potpuno čudan potez i prešao u praktično amaterski klub Langreo, da bi od ove sezone nastupao za Real Ovijedo u drugoj španskoj ligi.

Postigao je tri gola u 15 nastupa, a sada se ponovo oporavlja od povrede mišića.



JORGOS SAMARAS

Grčki napadač je na "velikoj sceni" od početka ovog veka.

Karijeru je gradio u OFI-ju, da bi potom zaigrao u Herenvenu. Sjajne godine proveo je na Ostrvu igrajući za Mančester siti, a naročito za Seltik, i nikada golovi nisu bili ti koji opisuju njegov učinak na terenu. Radi se o fudbaleru koji mnogo radi za ekipu...

Poslednjih godina karijera je u blagom padu, usledilo je i penzionisanje iz nacinalnog tima, a nakon epizoda u Vest Bromviču i Al Hilalu – znate li gde sada igra Samaras?

U Rajo Oklahomi!

Da, dobro ste pročitali. U pitanju je ekipa čiji je vlasnik Raul Martin Presa, čovek koji "drži" i Rajo Valjekano, a ovaj tim se takmiči u drugoj američkoj ligi. Grk se nije nadavao golova ni u ovoj ligi, pa je na svega dva pogotka u 25 mečeva za Rajo Oklahomu.



FLORAN MALUDA

Bliži se kraj karijere, ali Floran Maluda odolova.

Igrač koji je u najboljim danima karijere svoju brzinu koristio kao najveće oružje već godinama je van "očiju javnosti". Šestogodišnji boravak u Čelsiju se završio još 2013. godine, a Maluda je od tada igrao za Trabzonspor i Mec.

Pre dve godine je krenuo putem koji su mnogi fudbaleri, ali se on i danas nalazi u Indiji.

Floran Maluda je član Delhija koji trenutno vodi Đanluka Zambrota (pre toga je Roberto Karlos), a nedavno je promašio jedanaesterac za "Dinamose" i to na spektakularan način. Bogata karijera momka iz Francuske Gvajane jedno vreme je bila "osvežena" i pozajmicom u Vadi Deglu – tim iz Egipta, ali se Maluda vratio u Indiju nakon pozajmice.

KLEBERSON

Čuvena fotografija na kojoj Aleks Ferguson pozira sa pojačanjima Mančester junajteda te 2003. godine će zauvek pamtiti navijači "đavola".

Sa jedne strane Kristijano Ronaldo, budući osvajač nekoliko "zlatnih lopti" i čovek koji je toliko toga uradio za tim sa "Old Traforda", a sa druge Brazilac Kleberson koji će sa do kraja života nalaziti na listama u kojima se govori o najvećim promašajima ovog kluba.

Ostao je svega dve godine Kleberson u Junajtedu, a nakon toga je promenio mnogo klubova. Igrao je za Bešiktaš, Flamengo, Atletiko Paranaense, Bahiju, a trenutno je član kluba vrlo zanimljvog imena.

Fort Lordejl Strajkers, tim u drugoj ligi Sjedinjenih Američkih Država.

Nije standardan ni u "Strajkersima" i odigrao je samo pet mečeva uz dve asistencije...

MAKSI RODRIGEZ

Kakva je karijera iza Maksija Rodrigeza, a koliko je on još "dao" nakon odlaska iz Evrope.

Stigao je u Primeru još 2002. godine kada je pojačao Espanjol, a najlepše dane u karijeri proveo je u Atletiku Madridu za koji je igrao pet sezona i to kao kapiten. Rafael Benitez je naredio čelnicima Liverpula da ga dovedu na "Enfild" i to mu je ispunjeno. Bio je čovek zadatka i ostavio je nimalo loš utisak za dve i po sezone u "redsima".

Nije kao neki čekao "sto godina" kako bi se vratio u klub u kom je ponikao, pa se već te 2012. godine po isteku ugovora sa Liverpul vratio u Njuels Old Bojs.

Navijači su naravno bili oduševljeni momkom koga su Evropu ispratili pre deset godina, a on i dan-danas igra za Njuels. Toliko je bio važan da je čak nastavio i da igra za reprezentaciju Argentine, a sećate se da je igrao i u finalu Svetskog prvenstva 2014. godine.

Kapiten Njuelsa ove sezone ima 10 mečeva iza sebe – dva gola i asistencija.

VILSON PALASIOS i DARIO CVITANIĆ

Spojili smo ovu dvojicu fudbalera iz razloga što nastupaju za isti klub.

Vilson Palasios je nekadašnji reprezentativac Hondurasa i dugogodišnji fudbaler u Premijer ligi. Počeo je u Birmingemu, igrao za Vigan, Totenhem i Stouk, a zanimljivo je da je pre odlaska na Ostrvo i ostvarenih višemilionskih transfera bio blizu i Crvene zvezde koja ipak nije imala novca za njegov angažman.

Dario Cvitanić je argentinski napadač koji je trebalo da bude "sledeća velika stvar" u Ajaksu, ali se nije snašao igrajući u Evropi, bez obzira na to što ima hrvatske korene. Igrao je za Pačuku, Boku i Nicu, a on i Palasios sada igraju za Majami.

Ukoliko niste videli ovaj klub na tabeli MLS lige – to je zato što se on takmiči u drugoj ligi i čeka proširenje, koje odavno planiraju zvaničnici ovog takmičenja.


SIDNI GOVU

Još jedan francuski vezista na ovoj listi.

Sidni Govu, nekadašnje vihorno krilo Liona i reprezentacije Francuske, još uvek vredno trenira i igra fudbal. Daleko je od onog starog nivoa, što je logično s obzirom da je s godinama izgubio na brzini, ali ne ide mu se tek tako u penziju...

Bio je u Panatinaikosu, Evijanu, igrao za rezerve Liona, Monts (tim Luodivka Žilija), Majami (ali ne onaj o kom smo govorili iznad), da bi od 2016. godine potpisao ugovor sa Limožom.

To je tim koji se takmiči u petoj ligi Francuske i, naravno, ne postoje baš pouzdani podaci koji bi mogli da nam kažu u kakvoj je formi sada Sidni Govu.

Izvor: MN Press

MORTEN GAMST PEDERSEN

Još jedan fudbaler koji se dobro snalazio na poziciji krila i koji je dugo igrao za jedan klub.

U slučaju norveškog fudbalera Mortena Gamsta Pedersena – to je bio Blekburn Rovers za koji je igrao punih devet godina. Stigao je iz rodne Norveške još 2004. godine u Premijer ligu i igrao za ovaj tim i po ispadanju u drugu ligu. Čak 349 mečeva uz 47 pogodaka!

Iz Premijer lige se otisnuo u Tursku gde je kratko igrao za Karabukspor, da bi potom dve sezone nosio dres Rosenborga.

Od 2016. godine nastupa za norveški Trumse (Trumso) i ima ugovor do kraja ove godine.

BENOA ASU-EKOTO

Koliko je godina Pedersen igrao za Blekburn – toliko je i Benoa Asu-Ekoto igrao za Totenhem!

Doduše, sa mnogo manje uspeha i mnogo kraće će ga pamtiti navijači Spursa, a nikada u svojoj karijeri nije krio da fudbal igra zbog novca. Zaradio ga je u Premijer ligi u koju je stigao iz Lansa, a na početku je bio prvi izbor u Totenhemu.

Sa padom u igri pokušavali su da ga se otarase, kažnjavali ga, slali na pozajmice, ali se sve do 2015. godine zadržao u Londonu i odradio ugovor do kraja.

Prethodne sezone igrao je za Sent Etjen, a sada je član Meca.

Na početku nije bio prvi izbor trenera, verovatno zbog toga što je nespreman stigao u klub, ali se nakon toga polako ustalio u prvoj postavi i upisao deset nastupa. Mec se nalazi na 12. mestu Lige 1 i do kraja ih očekuje borba za opstanak.


KERLON

Za razliku od mnogih igrača sa ove liste – Kerlon nije napravio karijeru.

Bio je najveća zvezda svoje generacije i "naredna velika stvar" iz Brazila iz kog je svake godine stizao "novi Pele, novi Ronaldinjo, novi Ronaldo". Kerlon je najpoznatiji bio po svojim umećima sa loptom, ali ga timski fudbal nikada nije preterano zanimao, a nije ga ni on naročito dobro razumeo.

Inter se "kockao" i doveo ovog fudbalera iz Kruzeira (agent Mino Rajola), ali on nikada nije zabeležio nastup za "nerazure". Bio je na pozajmicama u Kijevu, Ajaksu, Parani i drugim klubovima, a odlazak iz Intera usledio je 2012. godine kada je otišao u Japan. Bio je u Americi, čak i na Malti, a transfer je zabeležio januara ove godine.

Potpisao je za Spartak iz Trnave...

Nadamo se da će oni imati više sreće sa njim nego Jagodina sa Fredijem Aduom.

A gde je on? U trećoj ligi Sjedinjenih Država – Tampa Bej Raudisima. 

(Milutin Vujičić - MONDO)

Tagovi

Komentari 30

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bo

Fali vam i ono čudo od deteta Bojan Krkić. Gde li je sad?

Carapan

Ne zaboravite i Euzebia, di Stefana, Puskasa, Sokratesa, Bekenbauera... Spavas li mirno Kristijano Ronaldo?

Babangida

Nikola Zigic?

Najnovije

Kolumnisti