Haos kod Niša, više od 20 povređenih (FOTO, VIDEO)

Autor:

Zbog loših vremenskih uslova problemi na autoputu Beograd–Niš. Povređeno je više od 20 osoba u nekoliko udesa, među kojima šestoro dece. Žandarmerija pomaže povređenima i zarobljenima na putevima.

Na izlazu iz Niša kod kazneno-popravnog doma dogodio se lančani sudar, a povređene su 22 osobe među kojima ima šestoro dece, javlja RTS. U lančanom sudaru je učestvovalo oko 35 vozila, nakon čega je došlo do zastoja.

 Saobraćaj koji je bio potpuno obustavljen zbog tog lančanog sudara, uspostavljen je opet na naplatnoj stanici Niš, ali se odvija otežano, saopštili su danas "Putevi Srbije".

Vozila  se i dalje preusmeravaju na naplatne stanice Aleksinac i Aleksinački Rudnici i nastavljaju kretanje regionalnim putem ka Nišu.

Nadležne službe su na terenu i rade na raščišćavanju posledica saobraćajne nezgode, navodi se u saopštenju.

Vanredna situacija u Aleksincu (VIDEO)

Po nalogu premijera Aleksandra Vučića i ministra Nebojše Stefanovića pripadnici Žandarmerije bili su upućeni na deonicu autoputa nedaleko od Niša, kako bi pomogli pripadnicima saobraćajne policije i Sektora za vanredne situacije u izvlačenju putnika i automobila.

Prema nezvaničnim informacijama, do nezgode je došlo kada je jedno vozilo proklizalo, nakon čega su ostala koja su bila u koloni, udarala jedno u drugo.

Na mesto gde je došlo do lančanog sudara više vozila izašlo je više od 30 pripadnika niškog odreda Žandarmerije sa neophodnom opremom za prvu pomoć, ćebadima i vodom.

Izvor: YouTube

Komandant odreda Žandarmerije u Nišu Nenad Šćepanović istakao je danas da su pripadnici Žandarmerije bili uključeni u akciju oslobađanja putnika i uklanjanje vozila sa blokiranog autoputa, te da se radilo pre svega o povratnicima sa godišnjeg odmora koji su na putu ka zapadnoj Evropi.

On je objasnio novinarima da je u 9.30 časova, po naređenju potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, a po odobrenju dirketora policije generala Vladimira Rebića Odredba žanadarmerije u Nišu angažovan na spašavanju zavejanih lica na delu autoput iz pravca Skoplja prema Beogradu.

Prema njegovim rečima, bilo je angažovano 35 pripadnika Žandarmerije, koji su pritekli u pomoć policijskim službenicima saobraćajne policije, kao i pripadnicima hitnih sluzbi.

Pripadnici žandarmerije, kako je ukazao, učestvovali su u evakuciiji povređenih u udesu, kao i uklanjanju vozila sa dela kolovoza koji je bio blokiran

Nakon lančanog sudara na autoputu kod Niša, dogodio se novi u kome je povređeno još troje ljudi - ukupno više od 25 povređenih.  

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE S LICA MESTA:

ORKAN u Baru: Diže krovove, čupa drveće! (FOTO)

Saobraćaj je bio obustavljen na deonici od Trupala ka Nišu, a prema poslednjim informacijama, normalizovan je. 

Sneg na autoputu od Požarevca ka Nišu

Na autoputu od Požarevca ka Nišu ima snežnih nanosa i saobraćaj se odvija usporeno, javlja reporter Tanjuga. Vetar nanosi sneg na autoput i smanjena je vidljivost, pa se vozila kreću usporeno. Putarske ekipe su u punom kapacitetu angažovane na čišćenju snega sa autoputa i posipanju soli.

V.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak kaže da na putu od Niša ka Pirotu kod Trupalskih šuma, gde je danas bilo blokirano tridesetak vozila zbog nevremena, saobraćaj normalizovan.

Drobnjak je rekao Tanjugu da su sve putarske ekipe maksimalno angažovane i u pripravnosti.

On je rekao da je tu bio automobil sa bebom koju je spasila Hitna pomoć.

Drobnjak kaže da je bio zastoj saobraćaja i od Leskovca ka Nišu zbog sudara tri automobila jutros oko pola devet i tu je sada krenuo saobraćaj.

“Kada je tu krenuo saobraćaj desio se zastoj od Niša do naplatne staince Nais. Tu su tri šlepera pretekla kamione koji posipaju so i došlo je do zastoja. Očekujem da i to bude otklonjeno za dvadesetak minuta”, rekao je Drobnjak.

DRAMA: Krenuli po badnjake, zarobila ih mećava

Sneg i smetovi koji na pojedinim lokalnim putevima dostižu visinu do dva metra uslovili su da u niškom kraju jutros bude skraćen veliki broj prigradskih autobuskih linija.

Srbija u "debelom minusu", zaledile i reke

Izvor: Tanjug

Sneg i smetovi koji na pojedinim lokalnim putevima dostižu visinu do dva metra uslovili su da u niškom kraju jutros bude skraćen veliki broj prigradskih autobuskih linija.

Ministarka krenula ka Nišu

Ministarka Zorana Mihajlović krenula je ka Nišu gde se danas dogodio lančani sudar. Ministarstvo saobraćaja je od sinoć zbog otežanog saobraćaja usled vremenskih neprilika alarmiralo sve službe iz svoje nadležnosti, a koje su u punoj pripravnosti i rade 24 sata. Na putevima širom Srbije danas je angažovano 553 vozila i kamiona, 329 mašina, 903 radnika, 123 tehničara, 246 mašinista i 553 vozača.

Kako je rekao šef niškog štaba zimske službe Dragan Dimitrijević, skraćene su i pojedine linije gradskog saobraćaja zbog snega na kolovozu.

"Ekipe zimske službe su na terenu, ali su nemoćne u borbi sa vetrom. Na pojedinim deonicama smetovi se formiraju već pola sata nakon čišćenja", izjavio je Dimitrijević.

Prema njegovim rečima, meštani sela u okolini Niša uglavnom znaju na kojim deonicama se u ovakvim vremenskim prilikama formiraju smetovi tako da od jutros nisu rizikovali da ostanu zaglavljeni u snegu.

Sve vesti