• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez brige, biće grejanja, struje...

Izvor Tanjug

Energetska situacija u Srbiji apsolutno je stabilna, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i poručio građanima da u ovim hladnim danima ne treba da brinu oko toga da li će imati struju i tople stanove.

 Struje i energenata će biti dovoljno  Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović


Antić je novinarima nakon obilaska novobeogradske toplane rekao da sva postrojenja rade 24 sata dnevno, da nema nikakvih problema i da su zabeleženi samo manji problemi u prenosu električne energije u brdskoplaninskim mestima na jugoistoku Srbije.

Kako je precizirao, oko 10.000 korisnika nema električnu energiju, što je 0,28 odsto od ukupnog broja korisnika, a u Evropi je taj prosek jedan odsto.

Što se toplana tiče, ministar je naveo, da sve toplane u Srbiji rade, da je grejanje redovno i da će tako i nastaviti uz podršku Vlade Srbije.

Kako je naveo, potrošnja gasa je oko 14 miliona kubnih metara dnevno i to je jedan od rekorda u potrošnji.

Antić je podvukao da zahvaljujući fleksibilnosti naših ruskih partnera problema u snadbevanju nema, a trudimo se i da se rezerve gasa u banatskom dvoru ne diramo.

Kako da se najjeftinije ogrejete ove zime...

Centralno grejanje - kako se isključiti iz sistema

On je dodao i da ima dovoljno energenata, mazuta i uglja za rad termoelektrana i da neće biti problema u ovim predstojećim ledenim danima.

Ministar je zahvalio svima onima koji i u ovim prazničnim danima rade non-stop i još jednom poručio građanima da ne treba da se brinu da li će imati struje i tople stanove, ujedno čestitajući i božićne praznike.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević je, takođe, istakao da beogradske toplone rade bez problema, i da energenata ima dovoljno.

"I sada se vidi da su radovi koje smo imali preko leta, a u koje je uloženo oko milijardu i po dinara, bili pravovremeni i na korist svih građana Beograda", rekao je Nikodijević.

On je naznačio i da su sve gradske komunalne službe spremne za ledene dane koji su ispred nas i da pripremljeni dočekujemo zimu.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pera

Čim ovakvi likovi kažu bez brige, mene počinje da biva strah.

Mislim se...

@Pera Samo da ne bude k'o sa putarima:-)

special image