Ovi gradovi su najopasniji u Evropi

Italija, Francuska i Velika Britanija imaju najveći broj gradova na listi najopasnijih u evropskoj regiji, pokazali su podaci Numbeo platforme koji se odnose na indeks zločina. Sarajevo je na 10 mestu te liste.

10
A- A A+

Na desetom mestu se nalazi glavni grad Bosne i Hercegovine, za koji se navodi da ima umerenu stopu kriminaliteta.

Kako dodaju, to ne znači da u Sarajevu nema silovanja, automobilskih krađa, pucnjava i imovinskih krivičnih dela. Prema izveštaju OSAC iz 2015. godine, ona su i te kako prisutna u Sarajevu.

Posebna pažnja skreće se na džeparoše, kojih, kako navode, ima previše na ulicama Sarajeva, a posebno u turističkim delovima i u javnom prevozu. 

U analizi se ističe da u Sarajevu cveta organizovani kriminal i da je BiH tranzitna ruta za transport droge, oružja i ljudi.

Najjeftinije zemlje za život...Srbija iznenađuje?

Odmah iza Sarajeva se nalaze Glazgov (Škotska), Roterdam (Holandija), Koventri (Engleska), Lil (Francuska), Marselj (Francuska), Napulj (Italija), Torino (Italija) i Bari (Italija).

Ubedljivo najopasniji grad je Rostov na Donu, koji se nalazi u južnoj Rusiji. Reč je o najvećem gradu u južnoj Rusiji, koji je ujedno i administrativni centar Rostovske oblasti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rostova je 2015. godine saopštilo da je u periodu od aprila do juna u tom gradu pojačan stepen kriminala za 21,3 odsto.

Porast je uglavnom povezan sa usponom ilegalne trgovine oružjem i posledicama rata nakon odcepljenja Donbasa u Ukrajini.

Sve vesti