Besplatna škola aikidoa za decu i odrasle

Autor:

Aikido klub "Košava" u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom Majdan od 9. do 31. januara organizuje besplatnu zimsku školu za odrasle i decu od 7 do 12 godina. Dođite da probate!

0
A- A A+

  Aikido je borilačka veština koja se, osim zahtevnog fizičkog treninga i jačanja muskulature, bazira i na ozbiljnom razvijanju motoričke inteligencije u bilo kojoj životnoj dobi. Tehnike i treninzi su prilagodljivi svakoj starosnoj grupi, tipu građe i fizičkoj spremnosti.

U aikidou kao odbrambenoj borilačkoj veštini osnovna ideja je pozicioniranje tela van zone opasnosti i iz tog razloga se na treninzima prvenstveno uče kretanje i stav. I jedno i drugo podrazumevaju blago povijene noge, pa kvadriceps, gluteus i zadnja loža konstantno jačaju. Osim nogu, aikido je ultimativni trening za kose i ravne trbušne mišiće, budući da se pored kretanja i stava ništa manje pažnje ne posvećuje učenju padova, koji su zapravo beskrajni niz trbušnjaka.

Termini treninga za odrasle:

ponedeljak 21:00 - 22:00

sreda 21:00 - 22:00

subota 18:00 - 19:00

Zašto je aikido dobar za decu

Aikido je veština koja je nastala spajanjem disciplina etički, kulturno, intelektualno i fizički superiornih vitezova Japana, čuvenih samuraja koji su, zahvaljujući savršenom balansu duhovnog i telesnog razvijanja, bivali bolji ljudi.

Vežbanje je najbolji način napredovanja i ništa ga ne može zameniti. Rad sa partnerom, kondicione vežbe i razgibavanje dovode telo u odličnu formu.

Za decu je aikido koristan, jer kroz zabavu nesvesno razvijaju svoju telesnu inteligenciju i koordinaciju, te postaju spretniji i u svakodnevnim aktivnostima. Osim razvijanja motorike i savladavanja prepreka koje ova veština zadaje deci, aikido insistira na timskom radu, te pospešuje i razvoj socijalne inteligencije.

Termini treninga za decu:

ponedeljak 19:30 - 20:30

subota 19:00 - 20:00

Treninzi se održavaju u Dečjem kulturnom centru "Majdan", Kozjačka 3-5, Beograd

Prijave možete izvršiti putem e-mail adrese akkosava@gmail.com

Za više informacija kontaktirajte aikido klub "Košava", na broj 063/8323388

Facebook: Aikido klub "Košava"

Tagovi:
Sve vesti