POTVRĐENO: Nemanja Maksimović u Valensiji!

Autor:

Strelac gola kojim je U-20 reprezentacija Srbije postala šampion sveta uskoro će se preseliti u Španiju!


Sa istoka na zapad! I to u Primeru!

Mladi srpski vezista Nemanja Maksimović (21) nastaviće karijeru u Valensiji, sa kojom je definitivno potpisao ugovor u Torinu.

Prema objavi španskih novinara, uz priloženu fotografiju, zlatni srpski "orlić" mogao bi da postane igrač Valensije odmah (za obeštećenje od 300.000 do 500.000 evra) ili na leto, kada bi došao kao slobodan igrač, jer njegov dvoipogodišnji ugovor sa Astanom ističe 30. juna 2017.

"Nemanja je već izrazio želju da odmah pređe u Valensiju", objavio je španski radio "Kadena Ser", uz potvrdu da će Maksimović, prema potpisanom, biti igrač "slepih miševa" do 2021. godine, sa opcijom produžetka saradnje i do 2022. godine.

Predstavnici kluba i mladi srpski fudbaler dogovorili su se u Italiji, gde su čelnici Valensije išli na sastanak sa predstavnicima Juventusa povodom transfera Simonea Zaze na "Mestalju".Mladi vezista, nekadašnji đak Crvene zvezde, u kojoj se fudbalski školovao šest godina, za sobom već ima zavidno profesionalno iskustvo, ako se uzme u obzir da je rođen 1995. godine.

Seniorsku karijeru gradio je u slovenačkim Domžalama (2013-15), pa u Kazahstanu, gde je ušao u srca navijača svojim golom za ulazak Astane u Ligu šampiona u avgustu 2015.

Ipak, veću afirmaciju definitivno je stekao u dresu Srbije, jer je u finalu Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina, u junu 2015. postigao odlučujući, pobedonosni pogodak protiv Brazila.

Najkasnije sledećeg leta, pred njim će biti početak nove epizode, u Valensiji, koja ove sezone prolazi kroz velike probleme i trenutno zauzima 17. mesto na tabeli. Ipak, veličina kluba i kvalitet Primere biće ogroman izazov za jednog od najvećih srpskih talenata.

Povezano

Sve vesti