Na crvenoj poternici Interpola

Autor:

Intrepol je raspisao crvenu poternicu za nekadašnjom plejbojevom misicom Slobodankom Bobom Tošić, javljaju danas beogradski mediji.

7
A- A A+


Slobodanka je ranije osuđena na dve i po godine zatvora zbog učešća u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala i trenutno se nalazi u bekstvu.

Mediji su prethodno pisali i da je Slobodanka locirana u Beogradu. "Službe bezbednosti imaju informaciju da je Tošićeva viđena u uglednim beogradskim restoranima. Međutim, teško joj je ući u trag, a potrudila se i da promeni lični opis. Interpol je pre nekog vremena za Slobodankom raspisao crvenu poternicu, što znači da bi, po eventualnom hapšenju, misica odmah bila isporučena bosanskim vlastima", priča izvor "Kurira".Majka Tošićeve oglasila se nakon informacije da je Boba u Beogradu:

"Kažu mediji da je locirana u Srbiji, pa šta to znači? Ona 11 godina ima srpsko državljanstvo. Pitam se šta je skrivila", ispričala je ona za bosanske medije.

Slobodanku od septembra juri Interpol, ali je odnedavno na crvenoj poternici koja se raspisuje za počiniocima najtežih krivičnih dela koji moraju da budu uhapšeni i isporučeni.

Prema navodima na poternici, bivšu misicu potražuje sud BiH zbog izdržavanja kazne, a takođe se navodi da se traži zbog saučesništva u pokušaju ubistva.

Ona je u martu prošle godine osuđena u Sudu BiH zbog toga što je Đorđa Ždrala 13. aprila 2006. u naselju Pavlovac, na brdu Vranješ, navodno namamila u klopku, gde je trebalo da ga ubiju pripadnici suprotstavljene kriminalne grupe Darka Eleza.

Tošićeva je uhapšena u maju 2015. u Hrvatskoj, po poternici Suda BiH, jer se nije pojavljivala na ranijim ročištima.

U pritvoru je bila do avgusta 2015. kada je počelo suđenje.

Ona je, naime, bila jedna od optuženih u predmetu Lutka, koje se u Sudu BiH vodi protiv Bojana Cvijana i ostalih, ali postupak protiv nje je razdvojen u septembru 2014. godine, zbog toga što se nije pojavljivala na suđenjima.

Izvor: youtube

Đorđe Ždrale se trenutno nalazi u zatvoru zbog ubistva bivšeg šefa Policije RS Ljubiše Savića Mauzera.

Ždrale je tokom svedočenja u predmetu Lutka rekao da mu je Tošićeva, na dan kada je pokušana njegova likvidacija, poslala SMS poruku da dođe po nju i da je odveze do drugarice po skripte.

Kada su se dovezli u naselje Pavlovac, Tošićeva je, prema rečima Ždrala, ali i navoda iz optužnice, izašla iz vozila i dala znak rukom, nakon čega su na njega pucali Davor Elez i Branimir Minić.

Boba Tošić učestvovala je u rijalitiju Survivor, a slikala se i za Plejboj.

Sve vesti