I more se zaledilo! (VIDEO)

Autor:

Države regiona i dalje su u dubokom minusu. Zaleđene su ne samo reke, već i delovi mora na crnogorskom i hrvatskom primorju.

0
A- A A+


Ekstremno niske temperature širom regiona  su stvorile sante leda na rekama.

Tako se od Sane do Drine mogu videti fascinantni prizori zaleđenih tokova reka.

Reka Drina se u priobalnom delu kod Zvornika zaledila na više mesta. I na Zvorničkom jezeru uzvodno od hidroelektrane ima tragova leda na kojem se "odmaraju" galebovi i patke, koji satima nepomično stoje na ledu, pa deluju kao da su zaleđeni.

Izvor: youtube

Mediji u BiH prenose da građani ne pamte da se ova reka u priobalju ikada zaledila koliko za poslednja dva-tri dana otkako traju ovako niske temperature.

U Zvorniku su ovih dana jutarnje temperature padale i do minus 20 stepeni Celzijusa.

U kanjonu reke Sutjeske na magistralnom putu Foča-Gacko temperatura se poslednjih dana spustila čak 31 stepen ispod nule pa je reka zaledila.

Evo zašto je ovako hladno...Uskoro i novi sneg!

Zaleđene su i reka Bosna u Zenici, Sana u Sanskom Mostu, Vrbas u Banjaluci, kao i Jablaničko i Boračko jezero...

Bosance i Hercegovce i narednih dana očekuje hladno vrijeme s najnižim temperaturama do -24 stepena Celzijusa.

U Hrvatskoj su i dalje na snazi upozorenja na poledicu i čekanja na graničnim prelazima, jer se ni danas ne očekuje bolje vreme.

Izvor: youtube

Sneg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i severozapadnoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima.

Talas hladnoće i jaka bura zaledila je more na ušću Neretve,  apre nekoliko dana zaleđeno je i more u Istarskom regionu.

Izvor: youtube

U dolini Neretve izmereno je jutros -7,3 C, dok je najniža temperatura u Metkovicu jutros bila -8,5 C.
Za danas se u Hrvatskoj očekuje i dalje veoma hladno vreme, a pretežno sunčano samo na Jadranu.

I u Crnoj Gori je i dalje hladno sa snegom. Najniže temperature izmerene su jutros u Pljevljima, 21 stepen ispod nule, a u Podgorici tri stepena.

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, na Žabljaku je temperatura bila skoro 15 stepeni ispod nule, a u Kolašinu oko minus 14 stepeni.

U Nikšiću je temperatura iznosila oko 11 i po stepeni ispod nule, na Cetinju minus devet i po i u Podgorici oko minus tri stepena.

U Herceg Novom, Ulcinju i Baru je temperatura ispod nule.

Sve vesti