"Učenice u školu idu kao rakuni" - biće uniformi?

Autor:

Da li ste za to da se u škole uvedu uniforme? Evo šta kaže ministar prosvete Mladen Šarčević o izgledu pojedinih učenica i nastavnica.

46
A- A A+
Havana, Kuba Foto: MONDO/Predrag Vujić Uniforme kubanskih školaracaKritika ministra prosvete Mladena Šarčevićau intervjuu Tanjugu na izgled pojedinih učenica i nastavnica, izaziva mnogo komentara u javnosti.

Govoreći o uvođenju uniformi ministar je naglasio da škola treba da bude mesto gde se "ljudi ponašaju normalno", kao i da "škola nije mesto gde će srednjoškolke šetati našminkane kao rakuni, sa pirsinzima, a nastavnice dolaziti u helankama i mini suknjama".

Uvođenje uniformi u škole, smatra on, značio bi uvođenje reda. Uniforme u školama imaju sve razvijene zemlje, poput Kine, Velike Britanije, dodaje ministar i odbacuje tvrdnje da bi to bio novi namet za roditelje.

Naglašava da škole koje imaju sopstvene prihode mogu određeni broj uniformi i same da nabave i tako rasterete roditelje.MONDO je već pisao o jednoj školi u kojoj su uniforme obavezne. Podsetite se tog teksta:

U ovoj školi nema golih stomaka i dekoltea


Sve vesti