Priština: Zapaljiva izjava Dačića

Autor:

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova osudilo je sinoć izjavu ministra inostranih poslova Srbije Ivice Dačića da albanska dijaspora planira napade na diplomatske misije Srbije.

1
A- A A+


Ministarstvo samoproglašene države Ksovo ocenuilo je kao "neprihvatljivu i zapaljivu" retoriku koja doprinosi destabilizaciji uz tvrdnju da takve akte nasilja "može da orkestrira sama Srbija" kako bi se potom, kako navode, pripisali albanskoj dijaspori.

Dačić je juče upozorio da se, prema bezbednosnim informacijama, u albanskoj dijaspori planira zauzimanje nekog od naših diplomatsko-konzularnih predstavništava u SAD-u ili Evropi kako bi se Srbija prinudila da odustane od zahteva za suđenje Haradinaju.

Kosovosko ministarstvo ocenjuje da je to rečnik devedesetih godina i straha kada je Srbija, kako tvrdi "sama orkestrirala napade i pripisivala ih drugima", preneo je N1 pozivajući se na Anadoliju.

Za to ministarstvo, "izjave Dačića su zapaljive i tendenciozne, doprinose destabilizaciji i otežavaju proces normalizacije odnosa. U takvim okolnostima, takvi akti nasilja mogu biti orkestrirani od same Srbije, kako bi se onda pripisali albanskoj dijaspori", navodi se u saopštenju iz Prištine.
Sve vesti