Imamo još dva kandidata za predsednika?

Autor:

Predsednik Srpske narodne partija Nenad Popović kaže da je blizu odluke da se kandiduje za predsednika Srbije. I bivši potpredsednik Pokreta socijalista (PS), Čačanin Bratislav Jugović najavio je danas kandidaturu

29
A- A A+

On dodaje i da je otvoren za razgovore o zajedničkom kandidatu vladajuće koalicije.

"Ozbiljno razmatram mogućnost da se kandidujem na predsednickim izborima. Situacija u zemlji i svetu se promenila od poslednjih izbora. Dolazak Donalda Trampa na vlast u Americi ce ovde promeniti puno toga. Srbiji je potreban predsednik koji ce razvijati prijateljske i iskrene veze sa Rusijom", istakao je Popović u izjavi za Tanjug.

On je rekao da to od njega traži stranka na čijem je čelu.

Pokrajinski odbor SNP Vojvodina i Gradski odbor SNP Beograd, na sinoć odrzanim sednicama, jednoglasno su doneli odluku da od predsednika SNP Nenada Popovića zatraže da se kandiduje na predstojećim predsedničkim izborima, saopštila je SNP.

Galup: Nikolić ubedljivo najpopularniji kandidat

Upitan da li bi na predsedničkim izborima mogao da podrži zajedničkog kandidata vladajuće koalicije, on je istakao da "još uvek nije bilo razgovora sa SNS o predsedničkim izborima".

"Partija traži od mene da se kandidujem, ali otvoren sam za razgovore o zajedničkom kandidatu naše koalicije ako se bude išlo na postizanje takvog dogovora", rekao je Popović.

I ČAČANIN U TRCI

Bivši potpredsednik Pokreta socijalista (PS), Čačanin Bratislav Jugović najavio je danas da će se kandidovati za predsednika Srbije na predstojećim izborima.

Jugović je rekao novinarima u Čačku da će biti kandidat građana jer smatra da levica mora da ima svog kandidata i da za kandidaturu ima podršku Samostalnog sindikata.

On je dodao da je podneo ostavku na sve funkcije u PS čiji je član i dalje, čime se, kako je rekao, ponosi.

"Ostavku sam podneo kako ne bih opterećivao odnose PS i Srpske napedne stranke (SNS), a poznato je da će PS na predsedničkim izborima podržati kandidata 'naprednjaka', ko god to bio. To je častan Vulinov potez, jer je PS bio na listi sa SNS na parlamentarnim izborima, a ne kao Ljajić, koji je bio na istoj listi, a već najavljuje kandidaturu", rekao je Jugović.

Od svežih primera, pored aktuelnog predsednika Tomislava Nikolića, kandidature za predsednika najavio je i ombudman Saša Janković, u medijima se kao kandidat spominje i Vuk Jeremić. Ranije je i Vojislav Šešelj (SRS) oglašen za kandidata. Kandidature su spominjali, ili se o njima pisalo u medijima i Boško Obradović (Dveri) i Nenad Janković (Nova demokratija).

Sve vesti