Odlazak legende: Priđoni rekao zbogom!

Autor:

Argentinski košarkaš Pablo Priđoni objavio završetak karijere.

Odlazak legende: Priđoni rekao zbogom! Foto: MN Press

Pablo Priđoni okačio je patike "o obruč".

Legendarni argentinski igrač saopštio je da napušta košarku posle 22 godine profesionalnog igranja.

Priđoni (39) je nedavno potpisao ugovor sa Baskonijom, za koju je sa uspehom nastupao od 2003. do 2009. godine, ali je vrlo brzo spoznao da je došlo vreme da objavi kraj.

"Nikada nisam razmišljao o danu kada ću morati da saopštim da prestajem da igram košarku. To je zato što nisam znao kako će izgledati pravi nečin da to kažem. Istina je da sam imao veoma jasne signale svog tela i glave da je došlo vreme da odem. Obratio sam pažnju na njih i bez oklevanja doneo odluku. Kao što sam i uvek radio tokom karijere. Kada sam morao da odnesem odluku, radio sam to kada sam bio 100 odsto siguran u nju. Moja glava i telo sada su potpuno saglasni da je došlo vreme da se povučem iz profesionalnog bavljenja košarkom. I kao što kaže argentinska pesma 'Sve se završava redom, sve se završava'", napisao je Priđoni na Twitteru u oproštajnoj poruci.

Pablo Priđoni imao je bogatu i uspešnu karijeru. Po dolasku u Evropu iz Argentine 1999. godine nastupao je i za Fuenlabradu, Alikante i Real Madrid.

Izvor: Youtube

On je 2012. otišao u NBA ligu, gde je igrao za Njujork Nikse, Hjuston Rokitse i Los Anđeles Kliperse, do kraja prošle sezone.

Ostaće zabeleženo je da je bio najstariji ruki u NBA ligi, jer je 2. novembra 2012, kada je zaigrao za Njujork, imao 35 i po godina.

Izvor: Youtube

Najveći uspeh sa reprezentacijom Argentine ostvario je 2008. godine, kada je na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojio bronzanu medalju.

On je u Evroligi odigrao 183 meča, a u NBA ligi 270 utakmica, od čeka 28 u plej-ofu.

Sve vesti