Bravo, crno-beli! Deca su najvažnija

Fudbaleri Partizana posetili su danas decu obolelu od raka u Beogradu, uručili im poklone, družili se sa njima, igrali. Marko Janković: "Nema hrabrijih od ove dece!".

3
A- A A+Fudbaleri Partizana Marko Janković, Nikola Milenković i Bojan Ostojić posetili su danas dečije odeljenje Onkologije u Tiršovoj ulici gde su deci koja provode vreme u bolnici ili dnevnoj ustanovi podelili paketiće i na taj način pokušali da im ulepšaju svakodnevnicu za Božićne praznike, kao i predstojeću pravoslavnu Novu godinu.

"Za svakog sportistu je zdravlje najvažnije, kao i hrabrost i borbenost koju moramo da pokažemo u svakom trenutku. Mislim da nema hrabrije dece i tinejdžera od naših drugara sa onkološkog odeljenja. Oni su često nasmejaniji i motivisaniji od nas i cene svaki trenutak što mi često znamo da zaboravimo usled svakodnevnice. Drago mi je da smo danas ovde, da uživamo u ovim malim zajedničkim trenucima i da možemo  da prenesemo poruku  svim građanima da cene svaki trenutak u životu i ne zaborave na ono najvažnije, a to je zdravlje”, rekao je vezista crno-belih Marko Janković.

Deca sa onkološkog odeljenja dobili su na poklon dukserice i rančeve sa znakom Partizana, šolje i bojanke, ali i crno-bele tempere, "Čoveče, ne ljuti se", kao i LEGO kocke i druge društvene igre.

"Sportisti su primer mladima i zato želimo da svaka naša poseta prihvatilištu ili jednoj od ustanova bude primer svima da treba da budu humani, da misle ne samo na najbliže, već na sve one kojima mogu da pomognu. Moji saigrači iz kluba i ja pomažemo koliko možemo daleko od oka kamera, ali s obzirom na to da smo prvotimci Partizana i uzor mladima, smatramo da im na ovaj način pružamo dobar primer u odrastanju i vaspitanju, da budu ljudi pre svega”, rekao je štoper Bojan Ostojić.

Njegov kolega iz zadnje linije tima, Nikola Milenković prvi put je osetio Odeljenje za onkologiju u Tiršovoj.

"Mi se svi vraćamo našim svakodnevnim obavezama, školi, fakultetu, treningu, zaboravljajući da se kancer može desiti svakome bez izuzetka. Uvek pomislimo - ma neće mene, ali nije tako. Zato moramo da podižemo svest o preventivi, ranoj dijagnostici i učinimo sve da zdravim načinom života donekle umanjimo mogućnost njegovog pojavljivanja. Nažalost, sve drugo nije u našoj moći, osim da mi kao Partizan ukažemo na važnost preventive".

Služba za hematologiju i onkologiju se bavi lečenjem dece obolele od bolesti krvi, različitih oblika raka (uključujući leukemije), kao i širokog spektra retkih bolesti iz ovih oblasti. Pružaju usluge laboratorijske dijagnostike u domenu hematologije i imunologije drugim službama Univerzitetske dečje klinike, kao i drugim ustanovama širom Srbije.

Na odeljenju sva deca mogu da borave u pratnji jednog roditelja ili staratelja. 

Sve vesti