Nismo navikli na peterce, ali ne mari...

Autor:

Srpski vaterpolisti i pored toga što su nastupili u značjano promenjenom sastavu stigli do 3/3 u Svetskoj ligi.

1
A- A A+
vaterpolo, dejan savić Foto: MN Press

Nismo navikli da se naši vaterpolisti muče u duelima sa ekipama koje nisu iz svetskog vrha, ali imajući u vidu u kom sastavu su "delfini" nastupili u Slovačkoj, daleko od toga da smo mogli da očekujemo rutinsku pobedu.

Bez obzira na "promešane karte" i čak trojicu debitanata u timu, a samo dvojicu koji su osvojili olimpijsko zlato u Brazilu (Mandić i Jakšić), Dejan Savić i njegov tim nisu nas razočarali...

Srbija je slavila u Novakiju protiv Slovačke posle peteraca 18:17 (11:11, po četvrtinama 4:2, 2:3, 1:2, 4:4).

Najefikasniji igrač našeg tima i utakmice, bio je Strahinja Rašović sa četiri gola.

SLOVAČKA: Hoverica, Furman, Zatovič, Maroš Tkač 3, Durik 1, Molnar, Seman 3, Marek Tkač 1, M. Uradnik, Polovič 1, Kolarik 1, Balaž 1. J. Uradnik.

SRBIJA: Rističević, Mandić 2, S. Rašović 4, Lazić, Subotić 1,Vico 1, Drašović 1, V. Rašović 1, Jakšić, Radojević, Stojanović 1, Janković, Dobožanov.

Vodili su "delfini" 5:3 i 7:5, međutim, u drugom poluvremenu usledio je pad i konfuzija u igri, što je domaćin iskoristio da preokrene i povede. Slovačka je imala 11:10 i igrača više na minut i 28 sekundi do kraja, ali je šut Tkača završio preko gola. Subotić je 53 sekunde pre kraja izjednačio, a zatim je naš tim odličnom odbrnaio dobio priliku da 23 sekunde pre kraja organizuje zadnji napad. Savić je tražio tajm-aut, postavio akciju za šut Straninje Rašovića, ali je on bio neprecizan, pa su usledili peterci. Srpski vaterpolisti bili su mirniji i koncentrisaniji, tako da su upisali još dva boda.

"Delfini" sada imaju maksimalne tri pobede u A grupi Svetske lige, dok je Slovacima ovo bio drugi poraz. Po jednu pobedu i poraz ima selekcija Rumunije, dok je na začelju Nemačka sa dva poraza. Videćemo da li će se to promeniti posle druge utakmice trećeg kola...

Sve vesti