Kada će eliksir mladosti stići u apoteke

Autor:

Ruski akademik Vladimir Skulačov napravio je, i koristio, kapi za oči sa supstancom z akoju tvrdi da zaustavlja starenje. Evo šta još "mućka" ovaj naučnik.

4
A- A A+

  Vladimir Skulačovljeva kaže da sada radi na preparatu koji bi trebalo da bude dostupan svima, a koji leči bolesti "izazvane starenjem".

On se koncentrisao na rad mitohondrija, jer smatra da one u ćeliji imaju "funkciju agregata". Međutim, vremenom, ta njihova funkcija slabi usled oksidacije.

"Ako se deblokira taj mehanizam, ljudi će biti zdravi do starosti. To nije besmrtnost. Reč je o tome da se čovečanstvo spasi ponižavajućeg stanja oronulosti pred kraj života. U prirodi postoje vrste životinja koje ne stare, na primer, mnogi krokodili, pojedine kornjače i grenlandski kit", kaže Skulačov, koji je 2004. godine zajedno sa svojim sinovima, biologom Maksimom i matematičarem Inokentijem, izveo formulu nove supstance za koju kaže da usporava starenje.

Nazvali su je SkQ, a reč je o supstanci koja snabdeva membrane prirodnim antioksidansima. Njena efikasnost proverena je na životinjama, a sada od toga pokušavaju da naprave lek za ljude.

Za sada su uspeli da naprave surutku za pomlađivanje, kao i kapi za oči, za bolji vid, i protiv suvih očiju, koje se već nekoliko godina prodaju u ruskim apotekama. Sada je taj preparat na kliničkom testiranju u SAD.

Da li verujete da je moguće napraviti eliksir mladosti? Da li biste ga koristili? Pišite nam u komentarima...

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Sve vesti