Evo koje škole i dalje ne rade

Autor:

Zbog vanrednih vremenskih uslova, odlukom lokalnih vlasti, nastava u osnovnim srednjim školama danas u pojedini opštinama u Srbiji nije počela.

1
A- A A+

Zbog vanrednih vremenskih uslova, odlukom lokalnih vlasti, nastava u osnovnim srednjim školama danas nije počela u opštinama: Dimitrovgrad, Babušnica, Žabari, Mionica, Medveđa, Trgovište, Surdulica, Vladičin Han, Sjenice, Štrce, Gnjilane, Gora, Ivanjica i Gradu Novom Pazaru.

Na osnovu odluke gradskih vlasti časovi u svim školama u Gradu Vranju skraćeni su na 30 minuta.

Ista situacija je i u opštini Kladovo. Takođe, 30 minuta traju časovi u svim školama u Priboju i u OŠ "Branko Radičević“ u Bujanovcu.

Škole mogu same da produže raspust

Kraj raspusta: Od srede u školu!

Zbog havarija na sistemu grejanja ili neprohodnosti puteva početak nastave je odložen u 21 školi i 28 izdvojenih odeljenja: Školska uprava (ŠU) Zaječar tri škole i 4 izdvojena odeljenja (IO), ŠU Kruševac jedna škola, ŠU Beograd 5 škola, ŠU Valjevo jedna škola i 5 IO, ŠU Leskovac jedna škola i 5 IO, ŠU Užice 6 škola i 14 IO, ŠU Kragujevac 4 škole.

U ŠU Kraljevo danas su u 4 škole časovi skraćeni na 35 minuta.

Nakon normalizacije uslova za rad škole će u dogovoru sa školskim upravama pripremiti Akcione planove za nadoknadu časova.

Mnogi osnovci i srednjoškolci su se danas, posle produženog raspusta,  vratili u škole, dok je školskim upravama u saradnji sa lokalnim samoupravama data mogućnost da donesu i drugačiju odluku zbog vremenskih uslova i epidemije gipa.

Sve vesti