EPS: Stabilno snabdevanje strujom u celoj Srbiji

Autor:

Snabdevanje električnom energijom u Srbiji je stabilno i svi sistemi „Elektroprivrede Srbije“ normalno funkcionišu uprkos mećavi i ledenom talasu.

0
A- A A+

Zbog temperature koja u Srbiji već nedelju dana ne prelazi nula stepeni Celzijusa povećana je potrošnja električne energije za grejanje, saopštio je EPS.

EPS je u utorak isporučio 136,8 miliona kilovat-sati električne energije građanima i privredi Srbije, što je za 18 odsto više od proseka za ovo doba godine.

Procene su da će potrošnja i danas biti na istom nivou.

EPS je preduzeo sve mere da se obezbedi kontinuirana proizvodnja uglja i električne energije i u teškim zimskim uslovima.

Spremni su i planovi aktivnosti i u najkraćem mogućem roku otklanjaju se svi prekidi u snabdevanju, do kojih uglavnom dolazi na teško pristupačnim planinskim područjima.

Broj korisnika koji je tokom dana imao prekide u snabdevanju manji je od 0,0005 procenata od ukupnog broja kupaca, navodi se u saopštenju EPS. 

U veoma teškim snežnim uslovima stabilna je proizvodnja uglja na kolubarskim i kostolačkim kopovima, a nema problema ni u proizvodnji električne energije u termoelektranama i hidroelektranama.

Monterske ekipe su u punoj pripravnosti i u najkraćem roku izlaze na teren u slučaju kvarova i prekida.

Sve vesti