• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naftaši brinu zbog zaleđenih reka, kako do goriva?

Izvor MONDO/Agencije

Udruženje Naftnih kompanija Srbije (UNKS) saopštilo je danas da ukoliko budu potrajale blokade plovidbe Dunavom, Savom i Tisom i problemi u železničkom saobraćaju u Srbiji može biti ugroženo snabdevanje gorivom.

cenili su da su izuzetno niske temperature u Srbiji, ali i citavom regionu, stvorile ovih dana ozbiljne probleme u logistici motornih goriva.

"Snabdevanje tržišta Srbije nije ugroženo, ali ukoliko prekid plovidbe Dunavom i Savom i problemi u železnickom saobracaju budu potrajali, može doci do poremecaja. Ovome treba dodati i probleme u radu pojedinih rafinerija kao i probleme u transportu kroz druge zemlje", navodi se u saopštenju.

Novo upozorenje: Sutra i -20, stiže ledena kiša!


Prema podacima za prvih devet meseci ove godine, kako navode, oko 12 odsto benzina, 33,5 odsto evrodizela i cak 54 odsto TNG-a koje se potroše na tršištu Srbije potice iz uvoza, a za transport goriva se uglavnom koristi recni i železnicki transport.

Samo što ne puca kamen: Dunav pod LEDOM (FOTO)

Navodi se i da uvoznici troše zalihe koje su formirali krajem prošle godine i primorani su da koriste skuplji kamionski prevoz, te, ukoliko ovakvi vremenski uslovi potraju, to se može odraziti i na snabdevenost i na cenu goriva.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Coa Vučić

Jel tačno da je partizan išćeran iz evrope

Branko Borota

Najava poskupljenja :D

vozac

@Branko Borota Kud će više ? Najobičniji benzin od 95 oktana prešao 140 dinara za litru, otprilike je sada ta cena na nivou cene kada je barel na svetskoj berzi bio preko 100 dolara a trenutno je svetska cena oko 56 dolara za barel.Ahhh da zaledio Dunav.

special image