Rašović prvo promovisan, pa "prozvao" Kruševljane

Autor:

Napredak promovisao novog trenera. Vuk Rašović istakao da je cilj Evropa i pohvalio igrački kadar s kojim raspolaže.

Rašović prvo promovisan, pa "prozvao" Kruševljane Foto: MN Press

Vuk Rašović u sredu je, kao što je i najavljeno, promovisan u trenera kruševačkog Napretka. 


Nekadašnji šef stručnog štaba Partizana, na dobro posećenoj konferenciji za novinare, rekao je da je rado prihvatio poziv da dođe u Kruševac.

"Napredak je postavio visoke standarde u prvom delu prvenstva i tu vidim put koji je potreban i meni i klubu. Neće biti lako, treba mnogo rada i odricanja ali sam spreman na to isto kao i igrači. Imamo isti cilj i korak po korak idemo ka njemu", počeo je Rašović

 Novi trener Napretka potpisao je ugovor na 18 meseci, što govori o ozbiljnosti u nameri da Kruševljani izvede na evropsku scenu.

" To je naša ambicija. Napredak to može da ostvari dobrim igrama u nastavku prvenstva."

Govoreći o eventualnim pojačanjim Rašović je rekao da se traži dobar napadač i jedan bočni igrač, ofanzivnog profila.

"U ovom trenutku je teško naći prava pojačanja za Napredak, jer postoji odličan igrački kadar, koji je izneo ceo prvi deo prvenstva. Da bi neko bio pojačanje za nas, mora da bude ili mlad i perspektivan ili iskusan igrač, koji odmah može da zauzme svoje mesto u timu".

Nakon promocije Rašović je izvršio prozivku i zvanično počeo pripreme za nastavak sezone. Na spisku se našlo 26 igrača, a prvom treningu je prisustvovao 21. Ndaje i Frimpong su oslobođeni zbog puta, a Gobeljić i Simonović su odsustvovali zbog obaveza prema reprezentaciji.

Do odlaska u Antaliju, koji je planiran za 26. januar ekipa Napretka radiće u Kruševcu.

Sve vesti