Beograđani nadajte se: Grejanje u centru od 8:00

Autor:

Zbog neodložne popravke kvara na delu magistralnog toplovoda na grejnom području "Dunav", danas od 16 časova bez grejanja je deo potrošača u centru grada.

58
A- A A+
sneg, beograd, gužva, zima, mećava, zimi Foto: Mondo/ Goran Sivački

Kvar na toplovodu u Ulici cara Dušana, zbog kojeg je centar Beograda ostao bez grejanja biće saniran tokom noći, a domaćinstva bi do osam časova ujutru trebalo ponovo da dobiju grejanje, obećava ministar energetike Aleksandar Antić.

Ministar je večeras, nakon obilaska radova na sanaciji kvara zajedno sa gradonačelnikom Sinišom Malim i predsednikom Skupštine grada Nikolom Nikodijevićem, rekao novinarima da je obezbeđeno dovoljno električne energije za taj deo grada i da nema govora o nestanku struje zbog povećane potrošnje nakon pucanja toplovodne cevi oko 16 sati.

Izvor: Tanjug

Ako može da se parkira...

Menadžer Goran Vesić je rekao i da se parking mesta čiste, a da je na tome angažovano nekoliko stotina radnika "Parking servisa". Sva očišćena mesta se plaćaju, dok je na neočišćenim i samo parkiranje gotovo nemoguće, ali ta situacija će se brzo normalizovati, istakao je gradski menadžer.

"Mi smo dali zadatak direktoru toplana da domaćinstva u centru dobiju grejanje sutra do osam ujutru. Znam da je vrlo napeto, ali verujem da će se sa tim izboriti", rekao je Antić.

Prema njegovim rečima, ovo jedna od situacija na koje ne može da se utiče i koje se dešavaju mimo naše kontrole.

"Ovo je splet nesretnih okolnosti. Pukla je cev ispod zemlje, a koja je stara svega šest godina. Dakle, nije reč o opremi staroj decenijama, ali to je deo našeg života i posla, a naše je da se borimo i rešimo probleme", rekao ej Antić.

Gradonačelnik Beograda je rekao da je ovo najveći kvar u gradu od početka grejne sezone, koji desio oko 16 sati, ali da su ekipe uveliko na terenu i da će raditi celu noć dok se kvar ne otkloni.

Mali je istakao da zbog kvara nije zaustavljen saobraćaj u tom delu grada, koji nesmetano funkcioniše.

Bez grejanja je deo centra oivičen Ulicama Skender begova, Tadeuša Košćuška, Pariska, Karađorđeva, Kneza Miloša, Trg Nikole Pašića, Nušićeva i Cetinjska, saopšteno je u JKP “Beogradske elektrane“. Do problema je došlo zbog kvara na toplovodu u Ulici cara Dušana.

Preciznije, bez grejanja će biti potrošači koji se nalaze u Admirala Geprata, Balkanskoj, Kraljice Natalije, Lominoj, Dobračinoj, Braće Jugovića, Dositejevoj, Brankovoj, Pop Lukinoj, Bulevaru despota Stefana, Skadarskoj, Makedonskoj, Cara Dušana, Tadeuša Košćuškog, Kneginje Ljubice, Strahinjića bana, Cara Lazara, Cara Uroša, Carice Milice, Cetinjskoj, Crnogorskoj, Čika Ljubinoj, Vase Čarapića, Knez Mihajlovoj, Čubrinoj, Ivan Begovoj, Dečanskoj, Delijskoj, Dobrinjskoj.

Novo upozorenje: Sutra i -20, stiže ledena kiša!

Grejanja nema ni u Džordža Vašingtona, Đure Daničića, Đure Jakšića, Francuskoj, Gavrila Principa, Gospodar Jevremovoj, Gospodar Jovanovoj, Gračaničkoj, Kapetan Mišinoj, Karađorđevoj, Kneza Sime Markovića, Kolarčevoj, Kopitarevoj gradini, Kosančićevom, Obilićevom i Topličinom vencu, Kralja Milana, Kralja Petra, Kraljevića Marka, Ličkoj, Maršala Birjuzova, Mihajla Bogićevića, Nušićevoj, Pajsijevoj, Prizrenskoj, Rajićevoj, Rige od Fere, Siminoj, Sremskoj, Studenskom trgu, Šafarikovoj, Terazijama, Uzun Mirkovoj, Vuka Karadžića, Višnjićevoj, Zelenom vencu, Zmaja od Noćaja, Žorža Klemensoa i manjim okolnim ulicama.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da ekipe intenzivno rade na otklanjanju kvara na toplovodu u Ulici cara Dušana i dodao da očekuje da će grejanje u tom delu grada biti uspostavljeno sutra rano ujutru.

Kako je objasnio, došlo je do pucanja magistralnog toplovoda, koji je povezan sa toplanom na Dorćolu, pa ne postoji mogućnost da se uradi "prespajanje".

"Prognoza je da ćemo u ranim jutarnjim satima uspeti da završimo posao. Ja se nadam da ćemo možda moći i ranije, ne mogu da obećam, ali očekujemo do jutarnjih sati normalizaciju grejanja u tom delu centra grada", rekao je Vesić gostujući u Beogradskoj hornici na RTS.

Sve vesti