Tramp: Pa, ako se Putinu dopadam, to je…

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da bi, ako bi se dobro slagao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, to bila "prednost, a ne hendikep", ali…

6
A- A A+

Predsednik koji preuzima dužnost 20 januara, priznao je da nije zagarantovano da će njih dvojica biti saveznici.

"Ako se Putinu dopada Donald Tramp, to smatram prednošću, a ne hendikepom, jer imamo užasne odnose sa Rusijom", rekao je Tramp na konferenciji za novinare, prvoj otkako je pobedio na predsedničkim izborima u novembru, prenosi AFP.

Izvor: Tanjug

Tramp je, međutim, napomenuo da ne zna da li će se dobro slagati sa Putinom.

"Nadam se da hoću. Ali, postoje velike šanse i da neću", dodao je Tramp.

On je, takođe, na današnjoj konferenciji za medije, u prisustvu oko 250 novinara u predvorju njegove kule (Trump Tower), gnevno osudio objavljivanje navoda da je u Rusiji "uhvaćen u kompromitujućoj situaciji", istakavši da su to sve "laži bolesnih ljudi", ali je priznao da Rusija stoji iza hakovanja kompjutera Demokratske partije.

"Što se tiče hakovanja, mislim da je to bila Rusija, ali takođe mislim da su nas hakovale i druge zemlje", zaključio je Tramp.

Tramp je posle dužeg vremena ponovio predizborna obećanja o Obamakeru, kaznama za izmeštanje proizvodnje i zidu na granici s Meksikom.Budući predsednik SAD je rekao da će početi pregovore s Meksikom o finansiranju zida na granici čim preuzme funkciju.

On je rekao da za početak razmatra plan po kojem bi taj zid bio plaćen novcem američkih poreskih obveznika, a da će Meksiko kasnije dati novac.

Tramp je negirao navode da će na granici zapravo biti proširene žičana ograda koja već postoji. "To nije ograda, to je zid. Napravičemo zid", rekao je Tramp.

Novi predsednik je rekao da će zamena za Obamaker biti ponuđena čim Senat potvrdi njegovog kandidata za ministra zdravlja. On je rekao da je zakon o reformi zdravstvene zaštite "kompletna i potpuna katastrofa".


BIZNIS SAM VEĆ PREDAO, PROPUŠTAM MILIJARDE

Tramp je obavestio novinare da je minulog vikenda odbacio poslovnu ponudu vrednu dve milijarde dolara u Dubaiju, demonstrirajući time da je napustio bavljenje biznisom pošto se priprema za preseljenje u Belu kuću.

"Biću najveći tvorac radnih mesta koji je ikada viđen"

Novoizabrani američki predsednik je izjavio danas da će njegova administracija biti najveći tvorac radnih mesta koji je ikada viđen. "Otvaraćemo radna mesta. Biću najveći tvorac radnih mesta kog je Bog ikada stvorio. I zaista to mislim", rekao je Tramp na prvoj konferenciji za novinare otkako je 8. novembra pobedio na predsedničkim izborima u SAD. jedna od metoda kako da do toga dođe, kažnjavnjae firmi koje otvaraju radna meta van SAD.

"Tokom vikenda sam dobio poslovnu ponuidu vrednu 2,0 milijarde dolara u Dubaiju od vrlo, vrlo, vrlo izuzetnog čoveka, velikog, velikog graditelja sa Bliskog istoka. Nisam morao da je odbijem, ali kao predsednik imam obavezu da nisam u sukobu interesa", rekao je.

On je, takođe, kazao da je zvanično predao "kompetno i u celini" kontrolu nad njegovim poslovnim carstvom svojim odraslim sinovima, Donu Jjunioru i Eriku, u želji da izbegne sukob interesa nakon što uđe u Belu kuću.

"Moja dva sina, koja su upravo ovde, Don i Eric, vodiće kompaniju. Oni će to obavljati na vrlo profesionalan način. Oni o tome neće razgovarati sa mnom", rekao je Tramp.

Još jednom je ponovio da je potpisao dokumente o "prenošenju kompletne i potpune kontrole na moje sinove", pre nego što je pozornicu ustupio svom advokatu, koji je izložio buduću strukturu "Tramp Organizacije".

Sve vesti