Jokić o nastupu na Eurobasketu: Nisam siguran...

Autor:

Reprezentativac Srbije iz redova Denvera rekao da još ništa ne može da kaže o tome da li će zaigrati na Evropskom prvenstvu ove godine.

21
A- A A+
Nikola Jokić Foto: MN Press

Nikola Jokić ove sezone u dresu Denvera pruža odlične partije. Njegova uloga i napredak u dresu Nagitsa sigurno raduju selektora Aleksandra Đorđevića, ali izjava koju je dao turskim medijima je ono što zabrinjava.

Jokić je izjavio da nije siguran da li će ovog leta igrati na Eurobasketu.

"Verovatno hoću, ali još uvek nisam siguran. U ovom trenutku ne mogu ništa da kažem o tome. Pred nama je još 50 utakmica, jer igramo u NBA ligi. Ne mogu da kažem nešto što možda neću moći da ispunim, ali nadam se da ću biti sa reprezentacijom", izjavio je Jokić za trendbasket.net.

Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi D u Istanbulu zajedno sa selekcijom domaćina, Rusijom, Letonijom, Belgijom i Velikom Britanijom. Srpski centar rekao je da je zabrinut što će "orlovi" nastupati u Turskoj, u kojoj se u poslednje vreme dogodilo više terorističkih napada.

"Iskreno, zabrinut sam zbog toga, ali ne možemo ništa tu da promenimo. Videćemo šta će se dogoditi", dodao je Jokić, koji je sa reprezentacijom Srbije letos na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojio srebrnu medalju.

Eurobasket 2017 igraće se od 31. avgusta do 17. septembra u četiri države - Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj, a domaćin završnice je Istanbul.

Sve vesti