Ušunjali se kroz ventilaciju, propali kroz plafon

Autor:

Banjalučka policija traga za lopovima koji su kroz ventilacione otvore provalili u Tržni centar "Zenit" u Banjaluci.

1
A- A A+

Iako se veruje da su ciljali zlataru "Nela", "domišljati lopovi" ostali su bez planiranog plena, jer su u dva navrata propali kroz plafon nad buticima "Vesna" i "Vig melt". Zbog toga su se, umesto skupocenim nakitom, morali zadovoljiti plenom od sitnih 35 evra, koliko su pronašli u kasama butika, piše "Dnevni Avaz".

U CJB Banjaluka potvrđeno je da se provala dogodila za vreme novogodišnjih praznika, odnosno od 31. decembra prošle godine do 2. januara, kada "Zenit" nije radio.

"Lopovi su sa  spoljne strane, najverovatnije preko krova, presekli otvor na ventilacionoj cevi i tako se ušuljali u Tržni centar. Potom su preko montažnog plafona pokušali da dođu do zlatare 'Nela', ali im je plafon pukao pod nogama pa su propali u butik 'Vesna', odakle su ukrali 20 KM, a zatim i u susedni butik 'Vig melt', odakle su odneli 50KM (25 evra)", kaže izvor blizak istrazi.

Preslikan scenario

Identična provala u Tržni centar "Zenit" dogodila se u decembru 2011. godine, kada su lopovi uspeli da se domognu zlatare "Nela", iz koje su odnijeli veću količinu zlatnog i srebrenog nakita u vrijednosti od skoro 100.000 KM. Lopovi su tada onesposobili nadzorne kamere, kao i senzore alarma, što im je omogućilo da fleksericom neometano iseku sef u zlatari. Ova pljačka do danas nije rasvetljena.

On objašnjava da je ova pljačka bila veoma dobro isplanirana.

"Vodili su računa o svemu, ali im je plan upropastio nejaki plafon iznad butika. Nije isključeno da su se prilikom propadanja povredili zbog čega su odustali od pljačke", kaže on.

Radnici "Zenita" pričaju da su po dolasku na posao u buticima zatekli krš i lom.

"Plafon, koji je napravljen od stiropornih ploča, bio je potpuno uništen, kao i stakleni sto u butiku 'Vig melt'. Verovatno je jedan od provalnika pao direktno na taj sto. Nakon toga su se ponovo popeli na plafon i opet propali. To je, verovatno, stvorilo veliku buku, zbog čega su odustali od pljačke te su pobegli kroz ventilaciju, kuda su i ušli", rekao je jedan od radnika.

Sve vesti