• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prodaje službeni auto za pomoć Kolarcu

Izvor mondo.rs

Predsednik opštine Stari grad na licitaciju stavlja službeni automobil "pežo 607", a sav novac koji stigne od prodaje uplatiće na račun "Kolarčevog univerziteta".

Predsednik centralne beogradske opštine Stari grad Marko Bastac odlucio je da na licitaciju stavi službeni automobil "pežo 607" i da sav novac koji stigne od prodaje odmah uplati na racun "Kolarcevog univerziteta", cuvene zadužbine koja se poslednjih meseci nalazi u velikim finansijskim nevoljama.

Bastac objašnjava da je na ovu ideju došao cim je prethodnih dana procitao vest o tome da je Kolarac na ivici opstanka.

On kaže da ce opštinskim službama dati zadatak da prodaju luksuznog automobila obave u što hitnijem roku putem javnog nadmetanja i poziva sve zainteresovane koji žele da pomognu da ucestvuju u licitaciji kako bi se dostigao što veci iznos.

"Arheolozi tragaju za ostacima ranijih kultura, ali mi sada pre svega moramo da spasavamo ostatke naše današnje kulture. Kolarac nije samo simbol Starog grada, vec citavog Beograda i ne treba ni pominjati koliki je znacaj ove ustanove. Nadam se da ce i mnogi drugi koji su u prilici da na bilo koji nacin pomognu hitno reagovati u ovom slucaju," rekao je Marko Bastac.

"A u zadužbini Ilije Kolarca stanje je vrlo teško. Nema dovoljno novca ni za osnovno održavanje prostora. Koncertna dvorana Kolarca je stara 85 godina i ruinirana je. Zaposleni su na minimalcu i isticu da je za normalno funkcionisanje ustanove potrebno mesecno oko milion i po dinara. Ali taj novac ne dolazi ni od države ni od grada, pošto po novom zakonu ni jedni ni drugi nisu zaduženi za održavanje zadužbina ciji su osnivaci privatna lica," navodi se u saopštenju te opštine.

Direktorka Kolarca Jasna Dimitrijevic u petak je izjavila da Kolarac nije pred zatvaranjem, i da ima probleme sa održavanjem infrastrukture kao i sve ostale ustanove.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bocko

Samo da nije fora da posle za sebe kupe novi auto jer eto nemaju. Stari su poklonili.

Анализа

Даје стари, па ће купити нов, глуп сигурно није!!!

Boras

@Анализа Ali ti sigurno jesi glup.

SERIJE