Transparentne Nišlije: Evo kako je prodat Pavkov

Autor:

Radnički na svom sajtu objavio kompletan ugovor o transferu napadača Milana Pavkova u Crvenu zvezdu.

91
A- A A+
milan pavkov Foto: MN Press

Novi predsednik Radničkog iz Niša, Ivica Tončev, najavio je da će ubuduće poslovanje kluba sa Čaira biti transparentno, pa je za početak javno obavljen kompletan ugovor transfera Milana Pavkova u Crvenu zvezdu.

Na fotografijama objavljenim na klupskom sajtu, vidi se da su Nišlije za 22-godišnjeg napadača od crveno-belih dobile 300.000 evra, 30 odsto od naredne prodaje i Stefana Ilića, mladog napadača koji je prošlog leta prešao u Zvezdu iz subotičkog Spartaka, ali je odigrao tek nekoliko minuta za prvi tim.

Prva rata transfera iznosi 200.000 evra, a još 100.000 trebalo bi da "legne" do 1. jula.

U ugovru je napravljen i propust, jer pod članom tri piše da se radi o igraču Milanu Pavkov(iću), mada to ne bi trebalo da predstavlja problem, pošto su obe strane, barem u javnosti, saglasne oko dogovora.

Bilo bi lepo da ovako nešto postane praksa u domaćem fudbalu...

Inače, daleko od Niša, u Sloveniji, Pavkov se sa novim saigračima priprema za prolećne izazove.

"Treniramo vredno, ali svi očekujemo da tek postane veoma teško. Moji utisci su fanastični, ekipa me je lepo prihvatila, ali još je rano da nešto konkretnije o tome govorim. Naravno, nadam se da ću se vrlo brzo uklopiti i postati deo ekipe", prvi su utisci mladog napadača.

Rođeni Novosađanin tvrdi da mu neće biti problem da se nosi sa pritiskom koji je uobičajen za fudbalere crveno-belih.

"Očekujem od sebe da se uspešno nosim sa pritiskom. Znam da će ga biti, na svakom treningu se to oseća jer je ovde i viši nivo rada nego u klubovima u kojima sam bio. Navikao sam na rad i treniranje, i pritisak Zvezdinog dresa je samo dodatni podsticaj da se još više truda uloži".

Konkurencija za mesto u napadu Crvene zvezde je trenutno ogromna, ali i to ne plaši Milana Pavkova.

"Konkurencija me raduje i drago mi je da nas ima mnogo. To je još nešto što te tera da radiš više. Ne verujem da će trener zbog velikog broja ofanzivnih igrača menjati formaciju. Igra nam se zasniva na prodorima po bokovima i brzim igračima i sa te strane mi veoma odgovara", zaključio je.

Povezano

Sve vesti