Ne može mu niko ništa! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Legendarni folker danas puni 60 godina

28
A- A A+

Mitar Mirić rođen je 16. januara 1957. godine, a proslavio se kao srpski pevač narodne muzike i tradicionalnih pesama.

Prvu singl-ploču snimio je 1975. godine za sarajevski Diskoton, a popularnost mu raste kada pobeđuje na čuvenom festivalu narodnem uzike Ilidža 1979. i 1980. godine. Vrhunac slave dostiže izdavanjem albuma "Dobro jutro, rekoh zori", "U svanuće ne idem do kuće", "Sve su iste osim tebe", "Živela ljubav", koji su prodati u milionskim tiražima i višestruko nagrađivani dijamantskim pločama.

Ubiše nas gologuzijanke!

Neke od njegovih najpopularnijih pesama su: "Ne može nam niko ništa", "Voli me danas više nego juče", "Živela ljubav", "Nešto me u nemir tera", "Doviđenja društvo staro", "Umreću bez tebe, nevero moja", "Sve su iste osim tebe", "Dobro jutro, rekoh zori", "Ne diraj čoveka za stolom", "Ko je onaj mladić", "Dajte mi da živim", "Ne svani, zoro mlada", "Gledam Drinu", "Ciganče" i dr.

Tokom dugogodišnje karijere nagrađen je brojnim priznanjima. Svoj posljednji album izdaje 2016. godine za "Grand" produkciju, pod nazivom "Pametnica", koji sadrzi deset novih pesama.

Osim muzike, ono po čemu je Mirić poznat su i njegove brojne promene frizura, pa koji je bolji način da proslavimo njegov rođendan od podsećanja na folkerove stajlinge, ali i neke od njegovih najpoznatijih pesama!

Izvor: YouTube

Izvor: YouTube

Izvor: YouTube

Izvor: YouTube

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava,kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Povezano

Sve vesti