• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujović: Veće (državne) plate zbog rada s MMF

Izvor Tanjug

Ministar finansija Dušan Vujović kaže da samo ostvarenje aranžmana sa MMF (do početka 2018. godine) omogućuje "obezbeđenje trajne osnove za rast, koje će omogućiti i rast dohodaka i standard".

"Sve što Vlada radi u okviru trogodišnjeg aranžmana koji je u februaru 2015. zaključila sa MMF-om, usmereno je na stvaranje osnove za trajno povećanje plata i penzija", rekao je Vujović novinarima na marginama konferencije Juromani (Euromoney) u Beču.

A plate kod privatnika...

Kada je reč o platama u privatnom sektoru, Vujović je rekao da će one zavisiti isključivo od uspeha privatnih firmi i njihovih prihoda.

Njegova procena je da, ako se treća godina programa uspešno završi, može da se računa sa trajnim osnovama rasta, koje će omogućiti rast plata, dohotka i standarda.

"Kada budemo videli kako se realizuje, kada dođemo do kraja programa, razgovaraćemo o daljem koraku", rekao je on.

Ministar je podvukao da su plate u javnom sektoru i penzije već povećane i to povećanje je uneto u Budžet za 2017. godinu.

"Dinamika isplata plata koje su povećane 1. januara isplaćuje se u dve ture u februaru ? 5. i 20. februara?, dodao je on.

"Čak i firme koje se delimično finansiraju iz budžeta ostvaruju veliki deo dohotka na tržištu od kojeg zavisi koliki će im prihodi, pa samim tim i zarade biti", zaključio je ministar.

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

62

Po Vujoviću sve državne firme dobro posluju

Deda

Prvo treba da vratite ono sto ste oteli od plata pa tek mozete da kazete da ce te povecati plate,a kako se blize izbori povecavacete plate ko zna koliko puta ali to vas nece odrzati na vlasti.lopovi.

MMF

Koga vi lazete, Srbiji je potrebno 3 milijarde investicija u toku godine da bi mogla da se razvija a vi niste ni blizu te brojke. Posle tri godine statusa quo ste podigli cenu radnog sata za 10 dinara. Srpski radnik nosi pelene, dajete subvencije za zaposljavanje na minimalac, kada se subvencije potrose radnici lete napolje, treba vas obesiti.

special image