• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstava o požarima u Narodnom pozorištu

Izvor mondo.rs

SNP gostuje izvođenjem predstave posvećene žrtvama požara u novosadskim kafićima.

 Požar Laundž Kontrast ili tamo gde smo ostali

Predstava Srpskog narodnog pozorišta "Požar. Laundž / Kontrast ili Tamo gde smo ostali", po tekstu Mije Kneževic i Momcila Miljkovica, u režiji Mije Kneževic i dramaturgiji Momcila Miljkovica, gostovace u sredu 18. januara (20,30) na Sceni "Raša Plaovic" beogradskog Narodnog pozorišta.

"Glumacki i autorski tim, a i buduci gledaoci, imaju u licnom iskustvu još uvek sveže secanje na ove tragicne dogadaje nezapamcenih razmera koji su pogodili zemlju i mladost u njoj. Imena žrtava treba da se pominju i da se nikad ne zaborave, a predstava da na izvestan nacin postane pozorišni spomenik njima i njihovim suviše rano i tragicno ugašenim mladim životima", kaže rediteljka Kneževic.

Kako kritika istice, drama je ne samo teatarski cin nego je i cin društvene odgovornosti. Jezikom pozorišta ona postavlja pitanja javnosti, institucijama, društvu u celini. Ova mlada ekipa: rediteljka, dramaturg, mladi glumci, "pojacani" izuzetnim glumackim iskustvom i talentom glumaca, spojili su svu nekompetentnost javnosti i institucija, sav bol gubitka, odricanje od odgovornosti i javašluka u dvosatno izvodenje, u pozorišni spomenik nastradalima, u dva cina rekonstrukcije, prisecanja i upozorenja.

"Prvi deo predstave posvecen je rekonstrukciji požara u Laundžu, drugi u Kontrastu. Glumci, uz minimalne rekvizite, samo svojim glasom i mimikom, proživljavaju poslednje vece nastradalih i sve ostale dane preživelih, donose gomile sudskih spisa, kontradiktornih, komplikovanih, besmislenih strana. Sve je jasno. Desilo se jednom, desilo se drugi put… A da ipak stavimo tacku," navodi se u opisu predstave.

U podeli su Lidija Stevanovic, Zoran Bogdanov, Dušan Jakišic, Miodrag Petrovic, Draginja Voganjac, Sanja Ristic Krajnov, Sanja Mikitišin, Marko Savic, Dragan Kojic, Nina Rukavina, Alisa Lacko, Marko Savkovic, Dimitrije Arandelovic, Stefan Vukic.

Scenografiju je uradila Miljena Vuckovic, a kostime Senka Ranosavljevic.

Premijera ove predstave, za koju vlada veliko interesovanje, održana je 27. septembra prošle godine na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.

Najnovije vesti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na  Twitteru@Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE