• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još 600 radnih mesta u Inđiji (FOTO)

Izvor MONDO/Tanjug

Kompanija "IGB automotiv komp", jedna od najznačajnijih grinfild investicija u Srbiji, otvorila je novi pogon u Inđiji. Posao će dobiti 600 radnika, a kompanija najavljuje još radnih mesta.

Novi proizvodni pogon kompanije autodelova "IGB Automotiv komp" u Inđiji vredan je 4,5 miliona evra, a njime se uvode novi proizvodi i primenjuje nova tehnologija. Kompanija, koja proizvodi grejače za automobile, počela je u aprilu prošle godine izgradnju novog pogona od 7.800 kvadrata, koji se nalazi se pored postojeće fabrike "IGB Automotiv".

Novi pogon svečano su otvorili premijer Aleksandar Vučić i ambasador Nemačke Aksel Ditman.

Premijer Vučić poručio je da su mir i stabilnost najvažniji i pozvao radnike da zbog toga još više rade, a nemačke investitore da još više ulažu u Srbiju. On je nemačkim investitorima poručio da nigde neće moći da nađu uslove za poslovanje kao u Srbiji, obučenu radnu snagu i garanciju pune bezbednosti i sigurnosti investicija. Kako je dodao, u Srbiji će dobiti bar za pet odsto bolju ponudu nego u drugim zemljama.

"Srećan sam što sam ovde, ovo je 59. fabrika ili ovako veliki pogon koji otvaram u Srbiji", rekao je Vučić i poručio da je vlada tu da pomogne radnicima i građanima.

Novi pogon nemačke fabrike završen je za osam meseci, u međuvremenu je zaposleno 600 radnika, iako je ugovorom dogovoreno 510 radnika, rekao je Vučić i naglasio da je vlada za to izdvojila 1.400.000 evra. Prema njegovim rečima, plaćena je prva tranša od 560.000 evra i ne kasni se u isplaćivanju.

"To je važno za privlačenje investitora, da ljudi uvek mogu da računaju na punu sigurnost pri skapanju ugovora", naveo je Vučić i dodao da je Srbija ponosna što je važan invesitor za čijim proizvodom je sve veća potražnja.

Vučić je rekao da je uveren da će ta fabrika do kraja godine zaposliti i 1.500 radnika, između ostalog i inženjere, te da će povećati plate i bonuse. 

Kompanija u Inđiji posluje od 2007. godine i zapošljava oko 2.200 radnika. Prema najavama iz kompanije, fabrika će zapošljavati još radnika u Srbiji.

"IGB Automotiv" je na listi kompanija s najvećim brojem zaposlenih, od kojih više od 90 odsto čine žene. Godišnje proizvodi oko 20 miliona proizvoda.

Njen osnivač je nemačka kompanija "I.G.Bauerhin GmbH" koja se bavi proivodnjom grejača za sedišta i volane, senzora za okupiranost sedišta automobila, kablova za grejače sedišta i električnih kontrolnih jedinica. Grupacija drži 30 odsto svetskog tržišta u proizvodnji grejača za sedišta i 44 odsto evropskog tržišta. Grupacija ima ima proizvodnju u Nemačkoj, Češkoj, Kanadi, Meksiku, a fabrika u Srbiji je najveća i zapošljava najveći broj radnika.

Svečanom otvaranju novog pogona nemačke kompanije prisustvovali su i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, glavni menadžer kompanije Dalibor Berić, suvlasnik Grupacije I.G. Bauerhin Karsten Hilmer i menadžer proizvodnje grupacije Bauerhin za Evropu Folker Prešer i predsednik opstine Inđija Vladimir Gak.


Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SRB

Za NATO-SLUGE!

milojko

to sad pred izbore

brane121

@milojko a koji mesec je najbolji po tebi da se otvori fabrika?

special image