Chrome popravljen, sad "leti"!

Autor:

Google konstantno radi na unapređivanju Chrome pregledača. I ovog puta radi se o brzini...

Chrome popravljen, sad "leti"! Foto: Promo/Google

Chrome će s novom nadogradnjom u pozadini AGRESIVNO GUŠITI aktivne tabove tj. neće dozvoliti da u pozadini ostane veći broj aktivnih tabova, koji troše resurse uređaja na kojem je Chrome pokrenut. Sajtovi koji imaju "teške" JavaScript-ove i analitičke alatke aktivne u pozadini biće u problemu, jer će i njih Chrome "pročistiti", odnosno oni će prvi biti na udaru kad je otvoreno više kartica (tabova) istovremeno.

Chrome problem izlaže vas riziku, evo rešenja!

Kako Chrome učiniti munjevito brzim

Računar će vam „prodisati“!

Programeri su nakon što je na Chrome blogu objavljena ova promena izrazili zabrinutost da će Chrome "gušiti" sajtove koji žele da ostanu u pozadini i rade kako bi korisnicima isporučivali obaveštenja u realnom vremenu, a jedan od "ubijenih" biće Slack, kako je navedeno na The Next Web sajtu. Ipak, Google tj. Chrome stručnjaci kažu da će Slack problem biti rešen.

Ova Chrome promena uskoro će biti dostupna i za veb i za mobilnu verziju.

I mobilna verzija Chrome pregledača dobiće značajna unapređenja brzine veoma brzo. Ovde se misli na do 30 odsto veću brzinu učitavanja strana ido čak 60 odsto skraćenja perioda provere veb stranice pre učitavanja, objašnjava portal PhoneArena.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Izvor: Kenji Baheux.

Sve vesti