"Zvezdo, dobrodošla si!"

Na Kipru se u isto vreme, za drugi deo sezone, pripremaju Partizan i Crvena zvezda. Nije isključeno da crno-beli posete jednu od test utakmica "večitog" rivala. A, ako se dogodi obrnuto...

14
A- A A+/Od izveštača MONDA sa Kipra Vladimira Sukdolaka/

Migrantska kriza i česti teroristički napadi u Turskoj "preselili" su priličan broj srpskih klubova tokom zimskih priprema iz Antalije na Kipar. 

"Rajsko ostrvo" u Sredozemnom moru baza je i "večitih" rivala - Partizana i Crvene zvezde. Crno-beli su u Limasolu, a crveno-beli u 60 kilometara udaljenom Pafosu.

Oklonosti su takve da nije isključeno i da se na treninzima dva kluba ili kontrolinim utakmicama, kojih će na obe strane biti dosta, pojave i "špijuni".

Među glavnim pretendentima na šampionsku titulu, istina je, nema mnogo tajni, ali nije naodmet sminiti stručne finese i nove ideje Marka Nikolića i Miodraga Božovića, kao i potencijal tek pristiglih pojačanja.

O GOLMANU ĐOĐRU LAZOVIĆU

Na iznenađenje mnogih, sa Partizanom na Kipru nalazi se i golman Đorđe Lazović. Nikolić otkriva o čemu je reč: "Đorđe je krajem jeseni trenirao dve-tri nedelje sa nama. Nije putovao u Sloveniju, sada je ovde i na kraju pripremama ćemo zaključiti da li ima potencijal da nastavi karijeru u Partizanu", rekao je šef stručnog štaba Partizana.

Trener "parnog valjka" ne odbacuje mogućnost da neko iz njegovog stručnog štaba ode na utakmicu Zvezde.

"Možda, sve je moguće ako se uklopimo", kratko odgovara šef stručnog štaba Partizana.

A, ako se "gost" iz Ljutice Bogdana pojavi na treningu ili utakmici Partizana, Nikolić kratko dodaje: "Dobrodošli"!

Vest o smrti kolege Bogića Bogićevića rastužila je Marka Nikolića.

"Jako sam nesrećan.Poznavali smo se dugo godina. Neobičan fudbalski radnik, sa posebnim šarmom. Imali smo običaj da nazdravimo posle utakmice bez obzira na njen ishod".

Povezano

Sve vesti