"Plusevi i minusi" Čuke u porazu od Poljaka

"Brđani" poraženi u prvoj pripremnoj utakmici na Kipru.

1
A- A A+/Od izveštača MONDA sa priprema Čukaričkog, Neše Petrovića/

U prvoj kontrolnoj utakmici na pripremama na Kipru, Čukarički je izgubio od poljske Arke sa 1:0.

Gol odluke postigao je Markus Vinisijus Da Silva u poslednjem minutu prvog dela susreta u kome je srpski tim imao konkretnije napade i pretio preko Ožegovića i Bojića.

Pobedonosnom pogotku kluba iz Gdinje koji posle jesenjeg dela deli sedmo mesto na tabeli sa 13 bodova zaostatka za vodećom Jagelonijom, prethodio je veliki nesporazum golmana Petrića i štopera Mašovića koji su se sudarili i omogućili brazilskom napadaču da rutinski izvrši egzekuciju.

Za ovu fazu priprema, Lalatović može da bude zadovoljan trčanjem i zalaganjem svojih igrača, ali je način na koji je primljen gol samo potvrdio da Čukarički još uvek nije našao dostojnog naslednika Nemanje Stevanovića.

Najbolju šansu za srpski tim u nastavku susreta propustio je Jovanović koji je odlično skočio na centaršut Milojevića, ali je njegov udarac glavom grudima odbranio golman Jaloha.

Novu priliku da se nametnu Nenadu Laltoviću u njegovom omiljenom sistemu 4-1-4-1 fudbaleri Čukaričkog imaće 2. februara protiv litvanskog Atlantasa koji je ovde na Kipru poražen upravo od Arke sa 2:0.

ČUKARIČKI (I poluvreme) 4-1-4-1: Petrić - Jovanović, Đurić, E. Mašović, Živković - Srnić - Obradović, Kajević, Zorić, Bojić - Ožegović.

ČUKARIČKI (II poluvreme) 4-1-4-1: Pajović, Radić, Lagator, Tomić, Bašanović - Regan - Jevtić, Milojević, Matić, Jovanović - Fofana.

ARKA GDINJA: Jaloha, Marcinijak, Marcijanik, Stolc, Soha, Božok, Hofbauer, Šloh, Lukašijevič, Da Silva, Tritko.

Sve vesti