• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

10 najvećih zimskih transfera

Izvor mondo.rs

Kinezi su se baš "otvorili", a što se tiče Evrope prednjači Pari Sen-Žermen. Deset igrača koji su ukupno plaćeni 300 miliona evra!

Bio je ovo jedan od dosadnijih ili nezanimljivijih prelaznih rokova u Evropi, ali su i pored toga ostvareni transferi od kojih se vrti u glavi.

Ako gledamo i transfere van Evrope, VAN SVAKE KONKURENCIJE JE KARLOS TEVEZ:

Tevez i zvanično zarađuje 72 evra po minutu!



EVROPA - TRANSFERI (ukupno 300 miliona evra od ovih transfera)


Tri kineska kluba dala su 121 milion evra za četvoricu igrača koji su do sada igrali u Evropi! Od toga za dvojicu Brazilaca (Oskar i Pato), jednog Nigerijca (Igalo) i Belgijanca (Vicel).

1) Oskar (iz Čelsija u Šangaj SIPG) - 60 miliona evra

Brazilac je napustio Čelsi i zaputio se u Kinu, kako tvrdi, "ne samo zbog novca, već i zato što želi više da igra". U Čelsiju je ove sezone zabeležio samo pet prvenstvenih nastupa. Ipak, priznao je i da nedeljna plata od 460.000 evra bila važan faktor.



2) Julijan Draksler (iz Volfsburga u Pari Sen-Žermen) - 40 miliona evra

Nemački reprezentativac bio je želja mnogih engleskih klubova, ali su prevagnuli novčani razlozi. Već na debiju za Parižane dao je gol.



3) Gabrijel Žesuz (iz Palmeirasa u Mančester siti) - 32 miliona evra

Mančester siti, poput Pari Sen-Žermena, ne pita za cenu. Tako je ove zime doveo fudbalera koji je za prošlosezonskog brazilskog prvaka dao 17 golova i imao četiri asistencije. Već je upisao debi za Siti protiv Totenhema. On je, doduše, kupljen još letos, ali je ostao u Palmeirasu do ove zime.

4) Gonsalo Guedeš (iz Benfike u PSŽ) - 30 miliona evra

Posle tri sezone u prvom timu Benfike, 20-godišnji Gonsalo Guedes promenio klub. Njegove dobre partije nisu ostale nezapažene. Postigao je gol za Benfiku protiv Atletiko Madrida 30. septembra (2:1) i tako je postao najmlađi Portugalac koji je bio strelac u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

5) Dimitri Paje (iz Vest Hema u Marsej) - 29,3 miliona evra

Prelazni rok u globalu jeste bio dosadnjikav, ali to se ne odnosi na ovog fudbalera. Upravo je on napravio najveću buru, iznenadnim odbijanjem poslušnosti treneru Vest Hema Slavenu Biliću i zauzimanjem stava: "Ja više ne igram za Vest Hem!". Posle višenedeljnih natezanja, Vest Hem je ipak odlučio da ga vrati Marseju, ali je na njemu zaradio 17 miliona evra.

6) Odion Igalo (iz Votforda u Čangčun Jatai) - 23 miliona evra

Još jedan fudbaler koji je napustio Premijer ligu i otišao u Kinu. Dosadašnji napadač Votforda, koji je prošle sezone dao 18 golova, ove je zatajio - samo dva. I pored toga, Kinezi su "zapeli", a 27-godišnji Nigerijac nije odoleo novcu.

7) Morgan Šniderlin (iz Mančester junajteda u Everton) - 22,9 miliona evra



Francuz je video da kod Žozea Murinja neće imati mnogo šanse. Tačnije, odigrao je samo 11 minuta! Želeo je da igra, pa je prešao u Everton, za koji je potpisao ugovor od 4,5 godine. Jedan od najvećih transfera u Premijer ligi ove zime. Uz, gore pomenutog, Žesusa.

8) Aksel Vicel (iz Zenita u Tjanđin Kvanđijan) - 20 miliona evra



Belgijanac je dugo lutao, tražio se u evropskom fudbalu. Predviđana mu je mnogo bolja, veća karijera. Činilo se da će se, posle Benfike i prelaska u Zenit, njegova karijera ustaliti, da će opravdati očekivanja, ali posle četvorogodišnjeg boravka u ruskom fudbalu, odlučio je da ode istočnije. Da li će izgubiti mesto u belgijskoj reprezentaciji?

9) Alešandre Pato (iz Viljareala u Tjanđin Kvanđijan) - 18 miliona evra

Brazilac... Kakva karijera! Bio je odličan u špicu Milana, potom je "nestao", imao je i problema sa povredama, malo više se posvetio "druženju" sa Barbarom Berluskoni... iz Evrope se vratio u Brazil, u Korintijans, da bi potom ponovo došao u Evropu. Ali, u Čelsiju je odigrao samo dve utakmice, pa potom povratak u Korintijans! Na leto prošle godine njegov treći povratak u Evropu - otišao je u Viljareal, za koji je dao šest golova na 24 utakmice. Nekako je bilo i očekivano da i on ode u Kinu...

10) Leonardo Pavoleti (iz Đenove u Napoli) - 18 miliona evra

Jedan od najtraženijih napadača na "Čizmi". Prošle sezone dao je 15 golova, ove četiri, a Napoli je bio brži od konkurenata. 

Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Madridista

Siti je Gabrijela doveo jos ljetos, za ovog novinara inf.

vladale

@Madridista da ti iskopiram ves,da ti dokazem da si glup. Mančester siti, poput Pari Sen-Žermena, ne pita za cenu. Tako je ove zime doveo fudbalera koji je za prošlosezonskog brazilskog prvaka dao 17 golova i imao četiri asistencije. Već je upisao debi za Siti protiv Totenhema. On je, doduše, kupljen još letos, ali je ostao u Palmeirasu do ove zime.

Aca B

A deca u Africi...

Najnovije

Kolumnisti