Praznik za nepca!

Autor:

Nuteli samo retki mogu da odole. Ako niste među njima, srećan vam Svetski dan nutele!

16
A- A A+
nutela Foto: MONDO

  Nutela je verovatno jedan od najpopularnijih kremastih slatkiša na svetu, pa nije ni čudo što ima i "svoj dan" koji se obeležava upravo - 5. februara.

Većina nas nutelu jede u palačinkama, namazanu na krišku hleba ili kašičicom, direktno iz tegle.

Pošto je danas mali praznik ljubitelja nutele, donosimo vam nekoliko recepata, tako da možete da uživate u omiljenoj poslastici na novi način.

Brzi kolač sa grizom i nutelom 

Potrebno vam je:

200 g griza

120 ml mleka

100 g čokolade za kuvanje

4 kašike „nutele“

4 kašike šećera

1 pomorandža

2 jajeta

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mleko i griz. Zatim dodajte nutelu i dobro promešajte. Izrendajte malo korice pomorandže, iscedite sok i dodajte smesi. Promešajte dobro, a zatim smesu sipajte u tepsiju u koju ste stavili papir za pečenje.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta. Kad se ispeče i prohladi, mlak kolač premažite nutelom i pospite seckanim lešnicima.

Evo i još nekih recepata:

Nutela mafini

Liker s nutelom

Dezert za pet minuta!

Kako da sami napravite nutelu

Sve vesti