MONDO/Tanjug

Voždove kapije - privatan stan, privatan park

Autor:

I Voždovac će u skorijoj budućnosti dobiti svoj prvi kondominijum - zatvoreni skup stanova za imućnije sa privatnim parkom, kao što ga već imaju određeni delovi Beograda.

5
A- A A+

"Voždove kapije" su izraelska investiciji od 170 miliona evra, a povodom početka njegove gradnje, koja se očekuje krajem meseca, sinoć je u Skupštini grada Beograda održan svečani prijem.

Iza ovog projekta koji obuhvata više od 700 stanova na 70.000 kvadratnih metara stoji izraelski investitor Shikun i Binui Group, koja je gradila i kondominijum na Paliluli u Ulici Stanoja Glavaša.

Početak gradnje kondominijuma čija je namera, kako se to kaže "da promoviše savremen koncept života u gradu", obeležen je na svečanoj ceremoniji kojoj je prisustvovao i gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je rekao da je kompanija Shikun i Binui Group ulepšala lice Beograda i da će projekat "Voždove kapije" još više učvrstiti dobre odnose Izraela i Srbije.

Kako je istakao, projekti poput Aircity Belgrade i Skyline Belgrade su dokaz da je Srbija postala atraktivna lokacija za biznis najvećim svetskim investitorima.

On se zahvalio kompaniji na svemu što čini za Beograd rekavši da je ovo njihov drugi projekat, kao i da su svi investitori su dobrodošli u prestonicu.

"Grad Beograd se uvek trudi da im obezbedi najbolje uslove za neometanu realizaciju", poručio je Vesić.

Šta je kondominijum

Kondominijum je termin koji u međunarodnom pravu označava zajedničku upravu i vlast dve ili više država nad određenom teritorijom. Pošto zvuči "fensi", preuzet je i za vrstu nekretnina gde za više objekata, stanova, postoji objedinjeno održavanje. "Kondomonijuma" je u Beogradu bilo i ranije, popularna "Crvenkapa" (YU Biznis centar kod Opštine Novi Beograd) je jedna od njih, ali se sada grade i sa privatnim parkovima, u kojima neće moći da uživaju ostali građani Beograda. Privatnih parkova ima i u svetu, recimo najpoznatiji je Central park u Njujorku, ali u njima uživaju "čak" i stranci. u navedenom slučaju 25 miliona njih godišnje.

.Gradski menadžer je ovom prilikom primio ključ "Voždovih kapija" sa željom investitora da kapije zauvek ostanu otvorene za mnoge generacije zadovoljnih stanara.

Predsednik kompanije Shikun i Binui group, Moše Lamani, rekao je da ovaj projekat postavlja nove standarde života u gradu i poklanja Beograđanima pristupačan luksuz, sigurnost i udobnost.

Ono što je važno, istakao je Lamani jeste da njegova kompanija veruje u srpsko tržište.
"Odlučili smo da nastavimo sa ulaganjem i realizacijom velikih projekata poput Voždovih kapija".

Partner menadžer projekta "Voždove kapije", Gili Dekel, je izjavio da će izgradnja ovog stambeno-poslovnog kompleksa započeti krajem ovog meseca.

"Na preko 70.000 kvadratnih metara izgradićemo domove za više od 700 porodica postavljajući standard komfornog života u gradu. Zahvaljujući dobroj saradnji sa predstavnicima Grada Beograda i Vladom Republike Srbije uspeli smo da postanemo lideri na tržištu nekretnina zbog čega sam posebno ponosan", istakao je Dekel.

Izraelska ambasadorka Alona Fišer je obraćajući se na prijemu navela kako ulaganje izraelskih kompanija u tržište nekretnina u Srbiji u proteklih 17 godina iznosi više od milijardu evra, i da veruje da će projekat Voždove kapije pratiti uspeh prethodnih projekata.

Kompleks Voždove kapije će osim stambenih jedinica imati i podzemni parking prostor, maloprodajni prostor namenjen uslužnim delatnostima, zatvoren privatni park na 7.000 kvadratnih metara sa prilagođenim sadržajima za sve starosne grupe.

Tu će se naći teretna na otvorenom, deo za kućne ljubimce i teren za padel tenis (kombinacija tenisa i skvoša, na terenu sa zidovima).

Povezano

Sve vesti