• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlato za Fruvitu, Rusi oduševljeni

Izvor Tanjug

Sveže ceđeni sokovi od breskve i kajsije kompanije Fruvita osvojili su zlatnu medalju na Međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda u Moskvi, Prodekspo.

Prestižnu nagradu srpskoj kompaniji dodelile su, u konkurenciji od 57 zemalja, Federalna agencija za bezbednost proizvoda i Ministarstvo poljoprivrede Rusije.

Rusi važno tržište

Rusija je jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije, posebno zahvaljujući Sporazumu o slobodnoj trgovini. Prema podacima RZZS u 2016, Rusija se našla na petoj poziciji sa učešćem od 5,3 odsto u ukupnom izvozu Srbije, vrednosti 718 miliona evra, što predstavlja rast od 9,9 odsto u odnosu na 2015. godinu. Prehrambena industrija, posebno sveže i zamrznuto voće i povrće, meso i mesne prerađevine, mlečni proizvodi, spada u vodeće kada je u pitanju izvoz u Rusiju.

Fruvita je jedna od 12 srpskih kompanija čiji su nastup na petodnevnom moskovskom sajmu organizovale Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije (PKS), a u okviru nacionalnog štanda Srbije, na 120 kvadratnih metara izložbenog prostora.

"Zlatna medalja za najbolji proizvod 2017. je samo vrh uspeha, koji smo postigli na ovogodišnjem sajmu u Moskvi. Želja nam je bila da pažljivim ulaganjem u tehnologiju proizvodnje, strpljivo vodeći računa o premijum kvalitetu, vremenom podignemo svest potrošača, približimo ukus i promovišemo paletu sveže ceđenih Fruvita proizvoda u Rusiji", istakao je zamenik generalnog direktora Fruvita Goran Bezbradica, navodi se u saopštenju RAS-a.

On je dodao da su degustacije koje su organizovane na štandu Srbije veoma visoko ocenjene, i da je to doprinelo pozitivnom utisku i kod budućih potrošača i kod potencijalnih poslovnih partnera.

Sajam Prodekspo, koji je trajao od 6. do 10. februara, jedna je od najznačajnijih sajamskih manifestacija prehrambene industrije na prostoru ne samo Ruske Federacije, već i Zajednice Nezavisnih Država.

Pored Fruvite, u okviru nacionalnog štanda Srbije svoje proizvode predstavili su i Hladnjača Inter fud, ITN grupa, Brend Naša, Kuč kompanija, Master frigo, Megle, Ž Moravac, PIK Bečej, Vino kalem, AD Voćar i Zlatiborac.

RAS i PKS, u 2016, organizovali su nastup na pet međunarodnih sajmova za 62 domaće firme, a i ove godine nastaviće da podržavaju predstavljanje domaćih privrednika na međunarodnim sajamskim manifestacijama.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

PETAR .

Super,nemojte kasnije da se pokvarite .

special image