Rusi zavrnuli slavinu: Nema više para za Agrokor

Autor:

Ambasador Ruske Federacije u Hrvatskoj, Anvar Anzimov, izjavio je danas u Zagrebu da Rusija više ne planira da kreditira Agrokor, objavila je televizija N1 Hrvatska.

3
A- A A+

"Mi smo puno puta davali kredit Agrokoru, jer smo hteli da stabilizujemo kompaniju. Više nećemo davati kredite. Nadam se da će Agrokor vratiti sve svoje obveze i kredite", rekao je Anzimov, na konferenciji za novinare u Zagrebu organizovanoj povodom Dana ruske diplomatije.

Ruski diplomata je kazao da Sberbanka kreditira različite privredne subjekte, i da će, ako se Agrokor ponovo obrati, "svakako razmotriti to pitanje, ali isključivo u svetlu svih finansijskih poteškoća u kojima se nalaze"

"Ako Agrokor ne vrati novac, moraće to da rešava sa Sberbankom. Ali, Rusija ne pretenduje ni na jedan deo Agrokora", rekao je Anzimov, dodajući da taj hrvatski koncern mora da vrati uzete kredite.

Navodeći da ne može da kaže da Agrokor aktivno sarađuje, ruski ambasador je dodao:

"Ne poznajem čak ni predsednika Agrokora (najbogatijeg čoveka Balkana Ivicu Todorića), on očito smatra da je suvišno da se upozna sa mnom, shodno tome biće i posledica".

"Nama je u interesu da pomažemo kompanije koje žele aktivno da sarađuju s Rusijom. Postoji oko deset kompanija koje još saraduju s Ruskom Federacijom. One isporučuju robu u iznosu od 300 miliona evra, a pre sankcija je ta brojka iznosila oko 600 miliona. Agrokor ne ulazi u tih deset kompanija", rekao je Anzimov, prenosi N1 Hrvatska.

Sve vesti