"Bio sam vređan, omalovažavan, potcenjivan..."FOTO

Autor:

Povodom Dana državnosti predsednik Republike Tomislav Nikolić organizovao je prijem u sredu uveče na Andrićevom vencu. Prisustvovao i premijer Srbije.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras da obavljajući tu funkciju nije odustao od principa i da je svoj posao radio sa što manje pompe i buke.

"Bio sam a i sada sam vređan, omalovažavan, potcenjivan, ali nagrade za trud bile su mi uspešne realizacije i dobrobit svih građana Srbije", rekao je Nikolić na prijemu koji je organizovao povodom Dana državnosti, 15. februara.

On je rekao da mu je svaki građanin Srbije bio jednak i jednako važan.

"Zato sam svoj mandat počeo odričući se stranke koju sam stvorio i nastaviću da radim posvećeno i neumorno dokle god budem na ovom mestu, najbolje što umem i znam na dobrobit svih", rekao je Nikolić, koji je pre pet godina, kada je izabran za predsednika Srbije, podneo ostavku na mesto predsednika Srpske napredne stranke.

 Nikolić je dodao da mandat predsednika Srbije traži da "daleko u budućnosti stalno gledajući ispred sebe vidite viziju boljeg života svih građana i da, kad dođe vreme, Srbiju predate onome koga izaberu građani, a da bude bolja i uspešnija nego što ste je nasledili".

On je rekao da časno služi Srbiji, da predstavlja ponosno svoju zemlju i brani njene interese svuda i uvek s jednakom odgovornošću, ne samo pred svojim precima i potomcima već pred svim građanima i onima koji su, kako je rekao, mislili da mu ne treba ukazati poverenje.

"Poverenje mi je dalo snagu da uzdignute glave razgovaram s predsednicima i zvaničnicima drugih država, da tražim investicije i ulaganja, da dogovaram diplomatske i ekonomske odnose, razmenu mladih i saradnju u nauci i kulturi, da otvaram vrata našoj vladi koja je potom izvanredno realizovala programe", rekao je Nikolić.

Nikolić o kandidaturi: Dogovorićemo se...

 On je rekao da je potpisnik, svedok i garant realizacije međudržavnih sporazuma sa danas najmoćnijim državama sveta i uvek spreman da pomogne da ono što je dogovorio s drugim predsednicima zaživi i da se ostvari.

Prijemu su prisustvovali premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predstavnici diplomatskog kora i brojne javne ličnosti. Na prijemu nije bio niko od ministara.

Pogledajte fotografije:Vučić, budući kandidat na izborima za predsednika Srbije, posle Nikolićevog obraćanja otišao sa prijema, a novinarima je kratko rekao da je predsednik održao "odličan govor kakav i priliči na ovaj svečani dan".

Volim Tomu ali...

Povezano

Sve vesti