Koliko ima samaca u Srbiji

Autor:

Da li ste i vi među njima?

39
A- A A+

Statistika pokazuje da u Srbiji 31 odsto stanovnika, starosti od 30 do 39 godina, ima status samca. To je prilično dosta ljudi, složićete se. Ako ste i vi među njima, pročitajte neke razloge zašto ste još uvek sami, možda vam pomogne da promenite svoj status (ukoliko to želite, naravno).

Visoki kriterijumi

"Moj budući partner mora da ima crnu kosu, tamne oči, da govori pet jezika…" Svako od nas ima određene kriterijume po kojima bira osobu koja mu odgovara, ali pazite da pritom ne preterate. Ako želite da upoznate nekoga, pokušajte da se malo prizemljite i imajte na umu da ljudi nisu roba, tako da ne možete poručiti nekoga po svojoj meri.

Čekate da vas ljubav udari u glavu

Mislite da vas prava ljubav čeka negde iza ćoška i da ako vam je suđeno da nađete nekoga, nema potrebe da vi bilo šta preduzmete. MOŽDA je tako, ali šta ako nije? Ako stvarno hoćete da nađete nekoga, izađite napolje i dajte sebi priliku da to i ostvarite.

Niste spremni za vezu

Mogući razlog zašto ste sami je to što možda niste spremni da se nekome potpuno posvetite. Sa jedne strane, želite da ozbiljnu vezu, ali kada vam se za to ukaže prilika, jednostavno se "izmičete" jer niste spremni.

Tražite savršenog

Niko nije savršen, niste ni vi. Gospodin ili gospođa Savršeni/a postoje samo u filmovima, a cilj je da privuku gledaoce. Moguće je da nađete osobu koja je donekle savršena za vas, u smislu da se slažete kada je reč o tome šta želite da postignete u životu i slično, ali kod svake osobe će vam nešto smetati. Ako želite da napokon nađete nekoga, budite spremni da prihvatite i njegove mane.

Šta to beše inicijativa?

Ne čekajte, već preduzmite nešto kada vam se neko dopadne. Ako ne radite ništa, ne očekujte ništa. Makar na neki suptilan način pokažite svoje namere, izrazite svoja osećanja i setite se da je za srećnu vezu potreban obostrani napor.

Sve vesti