• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koridor 10 će kasniti - na svim deonicama?

Izvor MONDO/Agencije

Grčka kompanija Aktor tražila je produžetak rokova za sve četiri deonice na Koridoru 10 po pola godine. Ministarstvo zauzelo stav da su sami kriv zbog kašnjenja.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastruktiure Zorana Mihajlović je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije istakla da je Ministartsvo zauzelo stav nakon izveštaja Radne grupe i Nadzorne komisije o kašnjenju radova i prosledilo ga javnom preduzeću Koridori Srbije.

Radovi na pruzi Beograd - Budimpešta ove godine

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ideja da se tokom sastanka 16+1, koji će biti u Budimpešti, otvore i formalno radovi na pruzi Beograd - Budimpešta. Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa austrijskim kancelarom u Beogradu rekao da očekuje da ti radovi počnu pre u Srbiji jer smo mi "nešto bliži tome" i dodao da smo što se novca tiče mi spremni. Čini mi se da smo sve usaglasili sa kineskom stranom, naveo je premijer.

"Potpisnik ugovora sa Aktorom je kompanija Koridori Srbije koja je nadležna za njihovu realizaciju. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je definisalo stav i čeka odgovor", rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da je "normalno da ponekad ima problema ali da je glavni razlog u kašnjenju radova Aktora nedovoljno ljudi na trasama".

Rokovi za završetak radova na Koridoru 10 na trasama koje gradi ta grčka kompanija su, prema njenim rečima, kraj ove godine i prvo tromesečje naredne.

Aktor radi na deonicama Bancarevo-Crvena reka, Crvena reka-Čiflik, Staničenje-Pirot, dužine 48 kilometara, i na obilaznici oko Dimitrovgrada.

Mihajlović je podsetila da je Vlada Srbije u januaru donela odluku da firme koje uzimaju kredite, poput Koridora Srbija, Puteva Srbije, Srpskih železnica i drugih, svakog 20. u mesecu daju izveštaj o povlačenju kredita, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je rekla da Ministarstvo ima potpuno pravo da obustavi subvencije za te kompanije, ako to nije u skladu sa predviđenom dinamikom.

"Ukoliko najmanje tri puta u toku godine se dese takve stvari, tražiću da se takvi direktori razreše", istakla je Mihajlović.

SURČIN - OBRENOVAC KREĆE 1. MARTA

Ministarka infrastrukture je najavila i da će 1. marta početi radovi na gradnji deonice Koridora 11, od Surčin do Obrenovca.

"Radovi bi trebalo da počnu 1. marta, u zoni novog mosta na Savi, koji će biti deo ove deonice. Imamo spremnu projektnu dokumentaciju, a završena je i eksproprijacija u zoni mosta", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da će se dozvole za gradnju na ovoj deonici izdavati fazno.

"Rok za završetak radova na izgradnji ove deonice je novembar 2019. godine", rekla je ministarka.

Potpredsednica vlade je rekla da očekuje da radovi na deonicama od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, ukupne dužine 50,2 kilometra, koje gradi kineska kompanija Šangdong hajdpsid grupa (Shandong Hi-Speed Group) budu završeni u roku, odnosno u novembru 2017.

"Na taj način, imaćemo ove godine završen deonicu autoputa od Obrenovca do Preljine", rekla je Mihajlović.

Komentari 12

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

bielefeld

Kad se politicari ugrade,onda i bolje da se kasni i da se naplacuju dodatni radovi.

Serbia forever

Sve će biti završeno u novembru, kao što je rekla ministarka, a naknadno će upisati koje godine!?

Naso

Ma mi letimooooo ej sta ce nas auto put ahaha

special image