Nosite li brus dok spavate?

Autor:

Ako nosite, trebalo bi da prestanete, a evo i zašto!

9
A- A A+

Mnoge žene tvrde da je neophodno da nosite brushalter i kada spavate ako ne želite da vam se grudi opuste.

I neke poznate dame isto misle - Merilin Monro rekla je da je i noću nosila brushalter, a i glumica Hali Beri radi to isto "jer ju to naučila mama".

Poznate cice će odlepiti za ovim brusom (FOTO)

Ipak, neke druge urbane legende tvrde da je upravo nošenje brushaltera tokom noći "krivac" za opuštanje grudi, a evo šta o tome kažu stručnjaci.

Ne samo što grudnjak nikako neće pomoći da vam se poprsje ne opusti, već takođe ometa rad limfnih žlezda koje izbacuju toksine iz grudi.

Koliko često treba prati brushalter

Dr Set Renkin iz Londona kaže da je opuštanje grudi u nekom životnom dobu neizbežno jer je tkivo gubi elastičnost i dodaje da nošenje brushaltera na to nema nikakvog uticaja.

"Kada ležite, gravitacija pomera tkivo u grudima unazad, umesto na dole, prema nogama. Zato nošenje brushaltera, koji podržava grudi sa donje strane, nema nikakvog uticaja jer se prirodno pomeraju unazad", kaže dr Renkin.

Iskreno: Zašto ne volimo da nosimo brushaltere

Limfne žlezde su manje-više vrata za izlaz svi štetnih proizvoda iz grudi, tako što "usisavaju" estrogen i šalju ga u jetru i bubrege da ga ti organi obrade.

"Kada je reč o limfnom sistemu, čvrstina brushaltera ograničava protok limfe do limfnih čvorova kao što su grudi i pazuh, ometajući vitalne funkcije sistema koji bi trebalo da ispere toksine".

I ostali stručnjaci su saglasni sa tim i naglašavaju da nošenje brushaltera tokom noći ne sprečava opuštanje grudi, neudobno je, a najvažnije od svega je da ometa fiziologiju grudi. Oni upozoravaju da se na ovaj način može umanjiti dotok krvi, ometa se limfna drenaža, što može da dovede do hronične upale i stvaranja edema odnosno zadržavanja tečnosti u telu.

Sve vesti