mondo.rs

Dirljiva ispovest: Kako smo dočekali "dve crtice"

Autor:

Objava ovog para da čekaju blizance šalje snažnu poruku o nadi koja je pobedila okolnosti.

0
A- A A+

Ako ste ikada sa strepnjom i nadom čekali da se na testu za utvrđivanje trudnoće pojavi "druga crtica", a ona nije dolazila... Ovo će vas rasplakati, ali na onaj dobar, isceljujući način.

Gerit i Loren Voker borili su se lavovski za tu drugu crticu duge tri godine, a sad čekaju ne jednu, već dve bebe!

Borili su se sa neplodnošću, a kad su dočekali dobre vesti poželeli su da ih podele i da ispričaju svoj put da bi ohrabrili parove čija borba tek počinje.

Srećnu vest objavili su na Facebooku, fotografijom na kojoj su dva bodija za bebe okružena stotinama medicinskih špriceva, ampula koji su bili upotrebljeni tokom procesa vantelesne oplodnje.

"Stavljanje svega ovoga na gomilu da bismo napravili ovu fotografiju bilo je nadrealno", napisala je Loren. "Bilo je toliko bola, nade i straha iza svake od ovih igala. Svaka od njih predstavlja još jedan dan, još jedan put, još jednu emociju."

Lorenin post opisuje sa čime su se ona i njen suprug suočili u protekle tri godine. "Bilo je toliko zastoja i prepreka na našem putu: potpuni izostanak odgovora na stimulaciju, septum materice, hiperstimulacija jajnika, imunitet na lekove, ugrušci u krvi... Naš lekar je rekao da svi ti problemi jesu relativno retki, ali se javljaju. Ali ono što je i za lekare iznenađenje je kad se jave svi do jednog kod iste osobe."

I iako je sve to obeshrabrujuće, Loren i njen suprug verovali su da ih nakon svih tih izazova čeka nešto divno i nisu gubili nadu. "Svaki put kad bismo se suočili sa problemom, dobro bih se isplakala. A sad vidim da svaki ovaj špric, svaka igla savršeno sumiraju naše iskustvo: vredelo je čekati, i čekati, i čekati... i čekati."

Loren i sada su svu svoju snagu posvetili pripremama za dolazak na svet blizanaca, dečaka i devojčice, koji stižu u avgustu 2017.

Ovaj post dobio je stotine lajkova, a ljudi koji su prošli kroz proces vantelesne oplodnje ostavljaju poruke podrške i ljubavi sa namerom da ohrabre one koji se možda suočavaju sa tim iskustvom.

"Znala sam da me svi ti pokušaji, svi neuspesi i sav bol pripremaju za nešto veličanstveno i moćno - a činjenica da nosim blizance to jeste, bez sumnje. Duboko u sebi, znala sam da me čeka svetlo iza sve te tame. I znala sam to čak i onih dana kad me razdirala sumnja. Samo je trebalo da nastavimo da se nadamo", prenosi "Hafington post".

Uz knjižicu na vantelesnu kod privatnika

Čak 400.000 parova u Srbiji ne može da ima decu

Povezano

Sve vesti