Bezumlje u "Čairu", povreda oka i potres mozga!

Autor:

Bakljom koja je doletela sa tribine na kojoj su smešteni Grobari, poznatom košarkaškom radniku Miodragu Mići Radoviću nanete su povrede zbog kojih je zbrinut u bolnici.

145
A- A A+
Foto: MONDO

Prvo finale Kupa između Partizana i Crvene zvezde od 2013. godine i Kragujevca i - odmah novi incidenti!

Četiri godine nakon što je, zbog upada huligana u teren, prekinuto pa sutradan pred praznim tribinama nastavljeno finale Kupa Radivoja Koraća u "Jezeru", povod za prekid Grobari i Delije dali su organizatorima i u niškom "Čairu".

Prekida nije bilo, ali povreda jeste.

Suludo ponašanje jednih i drugih, koji su baklje palili praktično od početka meča i učinili nemogućim uslove za odigravanje utakmice, kulminiralo je u poslednjim sekundama treće četvrtine, kada je sa tribine na kojoj su se nalazili Grobari doletela ko zna koja baklja u nizu i pogodila jednog gledaoca u glavu.

Ispostavilo se kasnije da se radi o Miodragu Mići Radoviću, poznatom košarkaškom radniku i članu Skupštine KSS ispred regiona Istočna Srbija, koji je zbrinut u bolnici sa povredama oka, opekotinama i podlivom na licu, kao i potresom mozga.Nesrećnom gospodinu Radoviću, koji je imao ulaznicu za jedno od mesta u prvim redovima do parketa - suprotno strani na kojoj su bili huligani iz redova Partizanovih navijača - naneta je povreda glave zbog koje ga je osoblje Hitne pomoći na nosilima iznelo iz zamagljene dvorane, javili su reporteri MONDA sa lica mesta.Uprkos svemu, niko nije imao hrabrosti da donese odluku o prekidu meča i (bar) pražnjenju tribina.

I pre baklje koja je dolete sa strane na kojoj su bili Grobari, na teren su padali razni predmeti s te, kao i sa strane na kojoj su bile smeštene Delije, a publika je u međuvremenu pokušavala da se ne "štreca" preterano na povremene topovske udare.

Zanimljivo je bilo videti i reakcije policije i redara, koji su huliganima pokazivali gde je najbezbednije da spuste upaljene baklje kada bi one "dogorele", umesto da izgrednike, shodno zakonu, privedu.

Finale je na kraju završeno pobedom Crvene zvezde nad Partizanom, za deveti trofej crveno-belih u Kupu.

Povezano

Sve vesti