Raskol u Dosta je bilo

Autor:

Troje poslanika Dosta je bilo napustilo poslaničku grupu tog pokreta i sam pokret, u kome, kažu, ne postoje demokratske procedure i čija je uloga u presudnom izbornom ciklusu marginalizovana. Radulović: Kome srce nije u DjB...

50
A- A A+


Pokret su napustili Jovan Jovanović, Aleksandra Čabraja i Sonja Pavlović.

Jovanović je na konferenciji za novinare u parlamentu rekao da su se na taj težak korak odlučili kada se ispostavilo da su uzaludna sva nastojanja da se DjB utemelji na principima demokratije i transparentnosti, za koje se rukovodstvo, kako kaže, deklarativno zalaže.

Registraciju - što pre

U saopštenju se navodi i da je zahtev za registraciju stranke uredno podnet prošle sedmice nadležnom Ministarstvu i da očekuju da se bez odlaganja i u najkraćem mogućem roku sprovede provera registracije kako bi, navode "spremni dočekali izbore".

Propuštena je, kaže, prilika da se DjB profiliše u političku partiju zasnovanu na demokratskim principima i da se nametne kao neprikosnovena alternativa sadašnjoj vlasti.

"Uvereni smo da veliki deo članstva i simpatizera pokreta deli ovakvo mišljenje", rekao je Jovanović i dodao da se ignoriše mišljenje članstva i odugovlači sa donošenjem odluke o tome kako će DjB nastupiti na predstojećim predsedničkim izborima.

Na konferenciji nisu bila dozvoljena novinarska pitanja, a Jovanović je najavio da će se u narednim danima ponovo obratiti javnosti i izneti stav u vezi sa predsedničkim izborima.

On je rekao da će taj stav biti iznet nakon konsultacija sa onim članovima i simpatizerima DjB koji će slediti primer troje poslanika koji su napustili pokret.

Pokret Dosta je bilo u Skupštini ima 16 poslanika.

Lider pokreta Saša Radulović napisao je na svom Twitter nalogu da je tokom vikenda taj pokret napustilo nekoliko funkcionera "kojima srce nije u ĐB, već na drugom mestu" i da im pokret želi sve najbolje.

"Kome srce nije u DJB, ne treba da truje DjB zbog toga. Treba da ode tamo gde mu je srce i da svoj doprinos. Trovanje nije doprinos", naveo je Radulović.

On je naveo i da su krajem prošle sednice i tokom vikenda predstavnici DjB-a održali sastanke i dogovorili strategiju, koju će objaviti sutra, dok će sve odluke o izborima doneti na Skupštini stranke 4. marta.

Povezano

Sve vesti