• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turci: Nismo odustali od Lađevaca

Izvor Beta

Ambasador Turske u Beogradu, Tanžu Bilgić, izjavio je danas u Novom Pazaru da ta zemlja nije odustala od projekta konverzije vojnog aerodroma Morava u Lađevcima kod Kraljeva u civilni, kao ni od kreditiranja rekonstrukcije puteva.

"I dalje smo u kontaktu sa ministrima u Vladi Srbije, pre svih ministarkom građevinarstva i saobraćaja Zoranom Mihajlović, radimo na realizaciji tih projekata i verujemo da ćemo ih završiti", kazao je Bilgić.

On je rekao da je krajem prošle godine u Srbiji boravila velika delegacija iz Turske koja je o realizaciji tih projekata razgovarala sa predstavnicima Vlade Srbije.

Sve bolja saradnja

"Saradnja između Turske i Srbije je sve bolja i bolja, na opšte zadovoljstvo svih, pa i građana Sandžaka koji je most saradnje između dve zemlje", rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Projekat konverzije vojnog aerodroma kod Lađevaca u civilni postoji od 2003. i prema ranijim najavama Turska je spremna da u njegovo opremanje uloži 10 miliona evra.

Kada je reč o kreditiranju rekonstrukcije magistralnih puteva Novi Pazar - Sjenica i Novi Pazar - Tutin, Srbija i Turska još uvek nisu uspele da se dogovore oko kamatne stope, kao ni o tome čije će firme izvoditi radove.

"Bilo je i dalje postoji određeni tehnički problemi, ali sam uveren da ćemo ih prevazići. Nismo odustali i napustili ove projekte i njihova realizacija će nam biti prioritet u narednom periodu”, dodao je Bilgić.

Turski ambasador se prilikom prve posete Novom Pazaru sastao se sa predstavnicima lokalne samouprave koji su ga upoznali sa ; ekonomskom i političkom situacijom u gradu.

Bilgić će sutra razgovarati i sa predsednikom Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejmanom Ugljaninom.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ja

Nebih ja vama dao nista vidi se čemu ovo vodi dali je moguće da će ovi političari sve rasprodati a da nisu svesni posledica zarad svoje guzice u državnim foteljama sta je ovo sa Srbijom hoće li se probuditi

Kara-Murza

Zelena transverzala.

aca

jok bate najbolje sve da vam damo... i đerdap i palic i niš i novi sad... eeee.. drzavo..ccc... lazar se u grobu prevrce... i onda dodu turski navijaci i vicu.. ovo je turska.. ovo je turska.. a nasa policija nista... cute...eee..ccc

special image