• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Resonate 2017 - pogledajte program

Izvor mondo.rs

Resonate festival se i ovog aprila dešava u Beogradu, i to po šesti put.

Resonate je platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživac?e u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti u kulturi. Novo izdanje festivala dešavace se tokom cetiri dana u periodu od 19. do 22. aprila godine po programskom konceptu: MUSIC i CONFERENCE.

Povezane vesti

Umetnici, predavaci i muzicari koji dolaze na Resonate predstavljaju vrhunac savremene kreativne industrije u svetu.

Jugoslovenska kinoteka i Zadužbina Ilije M. Kolarca i ovoga puta ugostice istaknute umetnike i predavace CONFERENCE programa, gde ce se dešavati i brojne zanimljive radionice. MUSIC program se vezuje za muzicki – vecernji deo festivala i ovoga puta dovodi brojne svetske muzicke zvezde koje ce osim svojih muzickih nastupa imati i predavanja u okviru Resonate muzicke konferencije.

Muzicki program festivala dovodi velike alternativne umetnicke licnosti u Beograd.

"Ove godine posebno predstavljamo Lija Ranalda kao umetnika u fokusu, jednog od najpoznatijih gitarista na svetu i osnivaca legenadrne njujorške alternativne rok grupe Sonic Youth. Lee ce nastupiti na solo koncertu, ali i sa ekskluzivnim pratecim performansom pod imenom 'Suspended Guitar' u toku trajanja konferencije," navode organizatori.

Biosphere je umetnicko ime norveškog vizionara Gera Jensena, koji je ambijentalnu elektronsku muziku pre 20 godina izdigao na nivou vrhunske pop umetnosti. Njegovi nastupi predstavljaju culno iskustvo nove vrste u kome se kombinuju evokativna muzika i fantasticni video radovi, kreirajuci paralelnu realnost.

Stiven O'Meli, koji stoji velikog americkog underground sastava Sun O))), najveci je svetski specijalista za glasnu drone gitarsku muziku i alternativni metal, muzicar koji radikalno menja koncept pesme i stvara nezaboravne simfonije buke sam na gitari.

Druga važna imena u muzickom delu programa su dolazece zvezde! Pre svega izuzetna mlada švedska rok umetnica Ana Von Hausvolf sa svojim zavodljivim, glasnim neogothic bendom; potom Iv Tumor, novi veliki talenat sa francuske scene poznat po eklekticnom ukrštanju žanrova u svojoj jedinstvenoj muzickoj viziji prilagodenoj otudenim pejzažima savremenih gradskih prostora, te bliskoj saradnji sa Miki Blankom; tu su i sjajni avangardni elektronski umetnici Roli Porter (Velika Britanija) i Peder Manerfelt (Švedska), koji ispituju granice futuristicke klupske muzike sa one strane techna.

Resonate Conference najavljuje blizu 50 predavanja i 16 radionica.

Ovaj deo programa je jezgro Resonate festivala, a njegova osnovna misija je otvaranje kreativnih procesa u umetnosti kroz nove tehnologije i nove medije. Ovaj deo programa se istice po izuzetnim: radionicama, predavanjima, izložbama, prezentacijama, panel diskusijama, projekcijama, i vrhunskim audio vizuelni performansima. Resonate Conference iz godine u godinu uspeva da okupi veliki broj istaknutih umetnika i predavaca svetskog glasa.

Ono što ga cini posebnim je cinjenica da ce zahvaljujuci evropskom projektu WE ARE EUROPE, ciji je Resonate deo od prošle godine, biti partner sa cuvenim španskim Sónar festivalom iz Barselone, kao i nemackim festivalom Co/Pop iz Kelna.

Resonate radionice - intenzivne radionice pocinju pre zvanicnog otvaranja festivala, u ponedeljak 17. aprila i traju do 19. aprila, a održavaju se u UK Parobrodu.

Dvodnevne radionice se održavaju u Jugoslovenskoj kinoteci u petak 21. i subotu 22. aprila, a vode ih AGF aka Antye Greie, Max Stadler, Joana Moll, Ruairi Glynn, Lubica Drangova and Matej Fandl i Jonas Gruska.

Jednodnevne radionice ce se održati u cetvrtak 20. aprila, takode u prostoru Jugoslovenske kinoteke, vodice ih Daniel Temkin, Nick Ward + Paul Stapleton, Martin Schneider, Benjamin Gaulon, Kate Siicho, Pussykrew (Tikul and mi$ gogo) i Mateusz Marpi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE