MONDO/Tanjug

Primena Zakona o stanovanju tek za godinu dana

Autor:

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture priprema uputstvo koje će u narednih nekoliko dana biti dostavljeno stanarima zgrada i vlasnicima stanova u njima, a u vezi sa svim nedoumicama u primeni novog Zakona o stanovanju

0
A- A A+
beograd, zgrada, socijalistička, socijalizam, fasada, arhitektura,  stanovi, stan, stanar Foto: Mondo/ Stefan Stojanović


Ovo je danas novinarima rekla potpredsednica vlade i ministarka Zorana Mihajlović dodajući da bi Zakon o stanovanju i održavanju zgrada mogao u potpunosti da zaživi tek za oko godinu dana, tačnije kada sve zgrade u Srbiji budu imale upravnike.

"Razgovaramo i sa Privrednom komorom Srbije u vezi s obukom upravnika zgrada. Sve ćemo uraditi sihronizovana kad je reč o eventualnim pitanjima i problemima", rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara.

Kako kaže, to ministarstvo zajedno sa PKS priprema uputstvo koje će u narednih nekoliko dana dostaviti u sve zgrade koje trenutno imaju predsednike skupština stanara ili kućnih saveta.

Mihajlović ističe da se taj zakon odnosi na sve građane Srbije i da se pripremaju razna objašnjenja oko njegove primene.

"Ništa se neće uraditi represijom i kaznama, već tako da ljudima bude sve nacrtano i objašnjeno korak po korak šta treba da rade", dodala je ministarka.

Sve o novom Zakonu o stanovanju:Ko će to da plati?

Povezano

Sve vesti