RUSKA OFANZIVA: "Lada" osvaja Nemačku

Autor:

Najveći ruski proizvođač automobila "AvtoVAZ" počeo je u Nemačkoj prodaju novog modela "lada vesta", saopštila je ta kompanija.

30
A- A A+

"Trenutno je više od 200 automobila 'lada vesta' dopremljeno u Nemačku. Početna cena za sedan sa manuelnim menjačem biće oko 12.500 evra, dok će automatik verzija koštati oko 13.300 evra", naveo je "AvtoVAZ" u saopštenju, a prenosi ruski državni medij RT.

Proizvođač je naveo da je novi model unapređen za nemačko tržište i da emisija izduvnih gasova zadovoljava "Evro 6" standard.

Više od 2.000 automobila "lada" prodato je prošle godine u Nemačkoj, koja je drugo po veličini izvozno tržište za taj automobilski brend.

Izvor: youtube

"AvtoVAZ" planira da ove godine poveća izvoza za 50 odsto, a prošle godine je izvezeno 18.500 automobila "lada".

Ruski proizvođač je nedavno počeo izvoz u Kinu i Ujedinjene Arapske Emirate. Cilj kompanije je da uzme udeo na bliskoističnom tržištu.

"AvtoVAZ" stabilno drži deo tržišta u Zajednici nezavisnih država (devet od 15 država bivšeg Sovjetskog Saveza), a izvozi i u Nemačku, Iran, Siriju, Egipat i Mađarsku.

RT nije naveo da se automobili "lada" prodaju i u Srbiji.

Ruska kompanija planira da proširi izvoz u Češku, Mongoliju i jugoističnu Aziju.

Nova fabrika "AvtoVAZ-a" u Kazahstanu ima kapacitet od 120.000 vozila godišnje.

Osim modela "lada 4x4" (model "niva"), u Kazahstanu se proizvode i modeli "lada granta" i "lada kalina", a planirana je i proizvodnja novih modela "lada vesta" i "lada iks rej" (Lada Xray).

"AvtoVAZ", za koji RT navodi da je "najveći proizvođač automobila u Rusiji i istočnoj Evropi", godišnje proizvede milion vozila.

Tokom 2012. godine "AvtoVAZ" se udružio sa korporacijom "Reno-Nisan" i počeo da u Rusiji sklapa modele "reno logan", "datsun" i "nisan almera".

Izvor: youtube

Sve vesti