• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beogradski klinci imaju novo mesto za uživanje!

Izvor Beta

Velika sala Dečjeg kulturnog centra renovirana i nazvana po Donki Špiček.

Velika sala Decjeg kulturnog centra Beograda koja je renovirana prvi put posle više od pola veka, otvorena je danas i nazvana po Donki Špicek, bivšoj predsednici Upravnog odbora te ustanove.

Povezane vesti

Preminula Donka Špicek

Gradonacelnik Beograda Siniša Mali rekao je otvarajuci salu, da je njeno obnavljanje simbol svega što se u Beogradu radi, kako bi deci detinjstvo bilo lepše, a buducnost sigurnija.

"Kada vidim osmeh dece siguran sam da smo uradili pravu stvar kada smo renovirali salu. Pre tri i po godine ona je bila zapuštena, a danas imamo nova sedišta, binu, rasvetu i nove zavese", rekao je gradonacelnik Beograda.

Glumac Slobodan Boda Ninkovic rekao je agenciji Beta da gaji nemerljivo poštovanje prema Donki Špicek jer je ceo svoj život posvetila radu sa decom i za decu i dodao da se raduje što Beograd dobija renoviranu salu jer je najvažnije da se okrenemo i posvetimo deci.

Program su vodili Minja Subota i Leontina Vukomanovic koji su rekli da su srecni što se deca docekuju u renoviranoj dvorani.

"Donka Špicek je citav svoj život i karijeru posvetila najmladjima i njihovom srecnijem odrastanju. Ostavila je dubok trag na Radio-televiziji Srbije i u pozorištu 'Boško Buha'. Nama je velika cast što ce dvorana nositi njeno ime", dodao je Minja Subota.

Pesme sa "Decjeg beogradskog proleca", koje je obnovljeno posle 20 godina, izveli su Leontina Vukomanovic, Slobodan Boda Ninkovic, Nevena Božovic i Bojana Stamenov.

U programu su ucestvovali i hor i baletski studio Decjeg kulturnog centra Beograd sa najlepšim pesmama iz decjih mjuzikla.

Veoma interesantan je bio i duet iz mjuzikla za decu "Tesla i bitka na Magnetnom polju", u produkciji DKCB koji su otprevali Marko Markovic i Lena Stamenkovic.

Otvaranju renovirane sale su prisustvovali i ministar za kulturu i informisanje Vladan Vukosavljevic, decji pisac Ljubivoje Ršumovic, kompozitori Zoran Simjanovic, Radoslav Gajic, Zoran Hristic, clanovi porodice Donke Špicek.

Zahvaljujuci materijalnim sredstvima grada Beograda, kompanije Lukoil i fondacije Dragice Nikolic zamenjena su sedišta, renovirana bina, podne obloge, rasveta i prateca tehnika.

Vec 65 godina u sali Decjeg kulturnog centra, nekad poznatijeg kao Dom pionira, okupljaju se deca i ucestvuju u visoko kvalitetnim programima, odrastajuci kroz igru, stvaralaštvo i druženje.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE